Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


Murat Özcan: CHP’li belediyeler maddi durumu zayıf binlerce aileyi mağdur etti

Murat Özcan: CHP’li belediyeler maddi durumu  zayıf binlerce aileyi mağdur etti
Murat Özcan: CHP’li belediyeler maddi durumu zayıf binlerce aileyi mağdur etti
26 Kasım 2023 Pazar Okuma 2.125

AK Parti Büyükşehir ve Odunpazarı Meclisleri grup başkan vekili,  Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Murat Özcan, medya grubumuz tarafından gerçekleştirilen canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. CHP'li belediyelerin 4 yıl belediyeyi borçlandıran, seçim öncesi dönemde, belediyeyi tekrar kazanıp bir 5 yıl daha borçlandırma fırsatı yakalamak için sanki çalışıyormuş gibi görünen anlayışlarından bıktıklarını belirten Özcan "Biz 7/24 çalışan, her yıl çalışan bir belediye başkanı olmak durumundayız. Engelleniyoruz diyerek sürekli dert yanan CHP'li Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyesi, asgari ücret ve biraz üzerinde geliri olan aileler için yapılan sosyal konutları mahkemeye taşıyarak 3 yıl geciktirdiler, 2 bin kadar da eksik yapılmasına neden oldular" dedi.

ŞEHRİMİZDE HALININ ALTINA SÜPÜRÜLMÜŞ ONCA SORUN ANCAK BİR AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN ÇÖZÜLEBİLİR

CHP'li belediyelerin hizmet etmek yerine vatandaş "Engelleniyoruz" söylemleri ile aldattıklarını vurgulayan Özcan "Eskişehir'in halının altına süpürülmüş ve AK Partili beledye başkanının çözmesini bekleyen sorunları var. Yüksek borçlanmalı bütçeyi çözmek, bunun üzerinden hizmet üretmek ancak ve ancak AK Partili bir belediye başkanının yapabileceği bir iştir. Bu bir CHP-AK Parti mücadelesi adına istenen bir şey değildir. Biz vatandaşlarımızdan şehrimizin hizmet alması adına bir yetki istiyoruz" diye konuştu.

CHP'li belediyelerin 4 yıl borç biriktirip, bir sonraki dönemde yine borç biriktirmelerine sebep olacak seçimi kazanmak için çalışıyormuş gibi görünen stillerinin kendisinin aday olmasında etkili olduğunun altını çizen Özcan şunları söyledi:  "7/24 çalışan, her yıl çalışan ve halkın karşısına da birikmiş sorunları çözen bir belediye başkanı olmamız gerekiyor diye düşünüyorum.

Küçük Sanayi Sitesi sorunu kökten çözülmeli.

Gündoğdu yeniden imarlaşmalı ve çözülmeli.

Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi olarak tarif edilen Huzur, Erenköy, Karapınar ve Alanönü'nün bir bölümünü çözemeyecek, bunları dönüştüremeyecek bir belediye başkanı da seçilmemeli. Bakın altını çiziyorum, seçilmemeli. Başka türlü Odunpazarı'nda imarlaşma krizi devam eder, hem de bu sorunların bir 5 sene sonrasına ertelenmesine neden olur."

"BİNLERCE AİLENİN SOSYAL KONUTUNU 3 YIL BOYUNCA ENGELLEDİLER 2 BİN KADARININ DA EV SAHİBİ OLMASININ ÖNÜNE GEÇTİLER"

AK Parti Hükümetinin, normal şartlarda ev alma ihtimali bulunmayan, maddi durumu asgari ücret ve bir tık üzerini ancak bulan vatandaşlar için Mamuca'da TOKİ kanalı ile sosyal konut üretmeye çalıştığını ancak Eskişehir'de Büyükşehir ve Odunpazarı'nın CHP'li belediyelerinin mahkemeye müracaat ederek bu projenin gecikmesinin yolunu açtığını hatırlatan AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı Murat Özcan şunları söyledi:

"O konutlar normal konutlar değil, o konutların adı sosyal konut. Yani ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımız için ev alma hayalini gerçekleştirme adına devletimizin yıllardan beri, ülke genelinde 250 bin adet yaptığı ve 3189'u da burada, şu anda bitmek üzere olan konutlar.

Burası mahkemeye verildi ve buranın 3 yıl geç bitmesine sebep olundu. Sadece bu kadar da değil; burada 5 bin 500 sosyal konut yapılacakken bu sayının 3 bin 189'a düşmesini vesile oldular.  Ev alması neredeyse imkansız olan 2 bin kadar bir vatandaş kitlesinin ev sahibi olmasının önüne geçtiler. İkisi birden verdiler mahkemeye; Büyükşehir de Odunpazarı da!

Yine eğer Muttalip'te yapmakta olduğumuz yurdu mahkemeye vermeselerdi, biz o yurdu vatandaşlarımızın kullanımına  4 sene, belki 5 sene önce vermiş olacaktık.

Yaptığımız yurdun, yaptığımız Şehir Hastanesi'nin çevre yolu ile bağlantılarını da belediyelerimiz yapmadılar."

"TEMİZLİKLE İLGİLİ OLARAK 850, PARKLARIN BAKIMLARI İLE İLGİLİ DE CİDDİ SAYIDA ŞİKAYET VAR"

Belediye başkan adayı gösterildiği ve başkan seçildiği takdirde nasıl bir belediye başkanı olacağının ip uçlarını da veren Özcan "Ben Murat Özcan'ın hayallerini gerçekleştirmek için halkın parasını kullanacak bir adam değilim, ben halkın hayallerini gerçekleştirmek için halkın parasını kullanmak istiyorum.

Baktığımız zaman Odunpazarı Belediyesi'nde kendi asli vazifelerini yerine getirmekten aciz bir yönetim var. Sadece temizlik konusunda ayda 300-850 arasında değişen şikayet alan bir belediye var. Yıllardır parklarının elden geçirilmediğine yönelik şikayetler de çok ciddi sayılarda.

Kaldırım ve asfalt konusunda da çok eksikler ama bir yapabildiklerinin parasını da vatandaştan alıyorlar. Bu yıl 10 milyon TL tahakkuk eden asfalt ve kaldırım parası var belediyede; biz belediyeyi kazandığımız takdirde bundan sonra böyle bir paranın alınmamasını Meclis kararı alarak sağlayacağız.

Öyle 100 tane kreş yapacağım deyip de halkın karşısına 7 tane kreşle çıkacak adam değiliz.

"BİZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN YOL ARKADAŞLARIYIZ; 20 YILDA ÇÖZÜLEBİLECEK SORUNLARI 5 YILDA ÇÖZERİZ"

Odunpazarı'nın sorunları çok; bunları çözecek bilgi, birikim ve enerjiye sahibiz. Hükümette Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz var. Dolayısıyla da biz artık hükümetle bu belediyelerin aynı vizyon, misyon ve enerji ile birleşmesini istiyoruz ki 20 yıllık sorunları 5 yılda çözme zorunluluğumuz var. Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız. Öyle standart işler yapmayız biz" diye konuştu.

Aday gösterildiği halde Millet İttifakı bileşenlerinden de oy alabileceği iddiasında bulunan Özcan "Biz dostluklarımızı ideolojilerimize göre değil belirli ahlak kriterlerine göre inşa ettik bu zamana kadar. Göreceksiniz ki karşıdan da, Millet İttifakı paydaşlarından da çok ciddi oy alabilecek dostluklarımız var" dedi.

 



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Politika