Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
1 Şubat 2025 Cumartesi Okuma 24.049

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştiriyor. Türk Mutfak Kültürü ve Uluslararası Mutfak Kültürü alanında çalışmalar yapan bölüm, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer almasını hedefliyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü bölümün öğrencilerine sunduğu olanaklardan bahsetti.

 “Öğrencilerimiz ile sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz”

Öğrencilerine her açıdan kapsamlı bir eğitim verebildiklerini belirten Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yapmış olduğumuz çeşitli protokoller kapsamında öğrencilerimize Türkiye’deki belirli otellerde staj imkanları sağlayabiliyoruz. Bunun yanında Erasmus Staj ve Öğrenci Değişimi programları ile öğrencilerimizin hem eğitim hem de iş imkânları bakımından Çekya, Polonya, İspanya, Portekiz gibi ülkelerle iş birliklerimiz mevcut. Fakülte olarak her yıl düzenlediğimiz ‘Kariyer Günleri’ etkinliği ile de sektörde yer alan otuza yakın turizm paydaşımızı okulumuzda ağırlıyoruz. Bu kurumlar öğrencilerimize staj imkânı sağlıyorlar. Ayrıca fakülte olarak derslik ve uygulamalı dersler için mutfak ve laboratuvar imkanlarımızı öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Eksikliklerimizi tamamlamak ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bu süreçte onlarla sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz. Bu sayede çok daha hızlı ve etkin yol alabiliyoruz. Fakülte olarak öğrencilerimize sağlayacağımız imkanlarımızı sürekli geliştirmek ve yenilemek önceliğimiz oldu ve olmaya da devam ediyor.”

Ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz

Prof. Dr. Yüncü ayrıca, “Öğrencilerimizin fikirleri ve tavsiyeleri bizim için çok değerli” diyerek “Derslerimizde öğretim elemanları olarak öğrencilerimiz ile sürekli açık iletişimdeyiz. Bu sayede hem biz öğrencilerimize yeni bilgiler ve teknikler öğretiyoruz hem de onlar sayesinde bizler de gelişmeye, ders içeriklerimizi şekillendirmeye devam ediyoruz. Bölüm olarak öğrencilerimizin temellerinin sağlam olması için ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz. Türk ve dünya mutfağı dersleri, içecek ve tatlı dersleri gibi birçok alanda öğrencilerimize bilgi ve teknik katmaya çalışıyoruz. Farklı alanlarda uzman kişileri öğrencilerimiz ile tanıştırarak onların tecrübelerinden ve tavsiyelerinden yararlanmalarını sağlıyoruz. Ders içeriklerimizin öğrencilerimize anlaşılır biçimde aktarılması için teorik ve uygulamalı derslerimizi işlerken öğrencilerimizin sürekli olarak işin içinde olmasına önem veriyor ve öğrencilerimizin tecrübe kazanmasını ön planda tutuyoruz.”  ifadelerini kullandı.

“Mutfak televizyonlarda yansıtıldığı gibi olmayabiliyor”

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü seçmek isteyen öğrencilerin buradaki işleyişi ve gösterilmesi gereken çabayı bilerek bu bölümü seçmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Yüncü öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Mutfak televizyonlarda farklı yansıtılabiliyor ve bazı öğrencilerimiz bu görüntülerin etkisi ile tercihlerini gerçekleştirip bölüme başladıklarında şaşırabiliyorlar. Öğrencilerimiz aldıkları teorik ve uygulamalı dersler ile gerçek eğitimi tecrübe ediyorlar. Bu sebeple gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin bölümün işleyişini araştırıp kendilerine uygunluğunu tartmalarını tavsiye ederim. Mutfak, çalışanların sürekli keskin aletlerle ve ateşle bir arada olduğu ve uzun saatler çalıştıkları bir ortam. Bunun için öğrencilerimiz tercihlerini yaparken mutfağın getirilerini düşünmeli ve işlerini severek yapabilmeleri için araştırmalarını gerçekleştirmeli.”

Gastronomi alanında Türkiye’de ve dünyada; bilimsel yönü gelişmiş, yenilikleri takip eden, belirli bir ekol çerçevesinde ve evrensel etik ilkelerine saygılı yetişen bireyleri ile Türk mutfağının geliştirilmesinde öncü ve yenilikler getiren tanınırlığı yüksek bir bölüm olmak Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amaçları arasında yer alıyor.

 



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Eğitim

Türkiye’nin Enerji Geleceği Keşif Programı Başladı
Türkiye’nin Enerji Geleceği Keşif Programı Başladı
Türk Yükseköğretiminde Bilimsel Doküman Üretimi Hızla Artıyor: Hedef İlk 10!
Türk Yükseköğretiminde Bilimsel Doküman Üretimi Hızla Artıyor: Hedef İlk 10!
Anadolu Üniversitesi GSF Öğrencileri Çin’de Uluslararası Seramik Kampına Katıldı!
Anadolu Üniversitesi GSF Öğrencileri Çin’de Uluslararası Seramik Kampına Katıldı!
MEB’den LGS Tercih Süreci İçin Velilere Kapsamlı Kılavuz
MEB’den LGS Tercih Süreci İçin Velilere Kapsamlı Kılavuz
Ziyapaşa Camii’nde Yaz Kur’an Kursu Öğrencilerine Aşure Programı Düzenlendi
Ziyapaşa Camii’nde Yaz Kur’an Kursu Öğrencilerine Aşure Programı Düzenlendi
Eskişehir’e 1500 Kişilik Yeni Yurt Geliyor: İnşaat Hızla İlerliyor!
Eskişehir’e 1500 Kişilik Yeni Yurt Geliyor: İnşaat Hızla İlerliyor!
ARİNKOM TTO tarafından Ulusal Projeler bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi
ARİNKOM TTO tarafından Ulusal Projeler bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi
Uluslararası Cevat Ülger Fen ve Teknoloji Proje İmam Hatip Lisesi
Uluslararası Cevat Ülger Fen ve Teknoloji Proje İmam Hatip Lisesi
Uluslararası Öğrencilerin Öğrenim Ücretleri Alarm Veriyor
Uluslararası Öğrencilerin Öğrenim Ücretleri Alarm Veriyor
TEI Yaz Okulu’nda Minikler Hem Öğrendi Hem Eğlendi
TEI Yaz Okulu’nda Minikler Hem Öğrendi Hem Eğlendi
Emek Anadolu Lisesi Yükseliyor: Eskişehir’e Modern Bir Eğitim Yuvası Geliyor!
Emek Anadolu Lisesi Yükseliyor: Eskişehir’e Modern Bir Eğitim Yuvası Geliyor!
2025-2026 Okul Kayıtları Başladı!
2025-2026 Okul Kayıtları Başladı!
YKS sonuçları öncesi bekleme değil hazırlanma zamanı!
YKS sonuçları öncesi bekleme değil hazırlanma zamanı!
Eskişehir’de Okul Öncesi ve Özel Eğitime Yeni Yatırımlar
Eskişehir’de Okul Öncesi ve Özel Eğitime Yeni Yatırımlar
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Yaz Programları Tamamlandı
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Yaz Programları Tamamlandı
Çocuk Üniversitesi programları mutfak atölyesi ile devam ediyor
Çocuk Üniversitesi programları mutfak atölyesi ile devam ediyor
“Türk Telekom Liseliler Yazılım Kampı Kapanış Töreni” gerçekleştirildi
“Türk Telekom Liseliler Yazılım Kampı Kapanış Töreni” gerçekleştirildi
TÜBİTAK Destekli Proje ile Özel Gereksinimli Bireylerin Hayatına Dokundu
TÜBİTAK Destekli Proje ile Özel Gereksinimli Bireylerin Hayatına Dokundu
Anadolu Üniversitesi Lefkoşa’da mezuniyet töreni düzenledi
Anadolu Üniversitesi Lefkoşa’da mezuniyet töreni düzenledi
Eskişehir’de "Girişimcilik Ruhu" Projesi Tamamlandı: Öğretmenler Sertifikalarını Aldı
Eskişehir’de "Girişimcilik Ruhu" Projesi Tamamlandı: Öğretmenler Sertifikalarını Aldı
ARİNKOM TTO’dan girişimcilikte örnek başarı
ARİNKOM TTO’dan girişimcilikte örnek başarı
Universitas Potensi Utama ile Anadolu Üniversitesi Arasında İş Birliği
Universitas Potensi Utama ile Anadolu Üniversitesi Arasında İş Birliği
Geleceğin meslekleri dijitalleşme ve yapay zekâ ekseninde şekilleniyor!
Geleceğin meslekleri dijitalleşme ve yapay zekâ ekseninde şekilleniyor!
Hafızlık Öğrencilerinden Anlamlı Ziyaret
Hafızlık Öğrencilerinden Anlamlı Ziyaret
Tepebaşı İlçe Müftülüğü Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı Gerçekleştirildi
Tepebaşı İlçe Müftülüğü Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı Gerçekleştirildi
Anadolu Üniversitesinden Öğrencilere Ücretsiz Yazılım Kampı
Anadolu Üniversitesinden Öğrencilere Ücretsiz Yazılım Kampı
Anadolu Üniversitesinden yapay zekâ ile test uygulamalarında yenilikçi adım
Anadolu Üniversitesinden yapay zekâ ile test uygulamalarında yenilikçi adım
Prof. Dr. Ömer Faruk Şimşek: YKS Sonrası Önemli Bir Psikolojik Geçiş Süreci
Prof. Dr. Ömer Faruk Şimşek: YKS Sonrası Önemli Bir Psikolojik Geçiş Süreci
Anadolu Üniversitesi mezunlarını uğurlamaya devam ediyor
Anadolu Üniversitesi mezunlarını uğurlamaya devam ediyor
Anadolu Üniversitesi mezuniyet törenleri tüm hızı ve coşkusuyla devam ediyor
Anadolu Üniversitesi mezuniyet törenleri tüm hızı ve coşkusuyla devam ediyor
Eskişehir’e 1500 Kişilik Dev Kız Yurdu  Daha Geliyor
Eskişehir’e 1500 Kişilik Dev Kız Yurdu Daha Geliyor
TEI Havacılık Teknisyen Okulu’nun İkinci Sezonu Başarıyla Tamamland
TEI Havacılık Teknisyen Okulu’nun İkinci Sezonu Başarıyla Tamamland
Ortaokullu Erkek Öğrencilere Özel: Muhabbet Okulu Yaz Kampı Başlıyor!
Ortaokullu Erkek Öğrencilere Özel: Muhabbet Okulu Yaz Kampı Başlıyor!
Anadolu Üniversitesi’nden Eskişehir’e Özel 6 Yeni Kolonya!
Anadolu Üniversitesi’nden Eskişehir’e Özel 6 Yeni Kolonya!
Sabiha-Fahrettin Demir Anaokulu Açıldı!
Sabiha-Fahrettin Demir Anaokulu Açıldı!
Eskişehir Teknik Üniversitesinde TÜBİTAK Destekli Milli Teknoloji Atölyesi Kuruluyor
Eskişehir Teknik Üniversitesinde TÜBİTAK Destekli Milli Teknoloji Atölyesi Kuruluyor
Anadolu Üniversitesi, NAFSA 2025 Eğitim Konferansı ve Fuarı’na katıldı
Anadolu Üniversitesi, NAFSA 2025 Eğitim Konferansı ve Fuarı’na katıldı
ESTÜ ve KÜAD İş Birliğiyle "Kozmetik Akademi" Başarıyla Tamamlandı
ESTÜ ve KÜAD İş Birliğiyle "Kozmetik Akademi" Başarıyla Tamamlandı
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Yabancı Dil Eğitimi Hamlesi
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Yabancı Dil Eğitimi Hamlesi
YÖK Başkanı Özvar’dan YKS Adaylarına Önemli Mesaj
YÖK Başkanı Özvar’dan YKS Adaylarına Önemli Mesaj
Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü uluslararası konuklara ev sahipliği yaptı
Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü uluslararası konuklara ev sahipliği yaptı
Sınav Başarısı İçin Doğru Beslenme Şart
Sınav Başarısı İçin Doğru Beslenme Şart

Bunlar da ilginizi çekebilir