Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
1 Şubat 2025 Cumartesi Okuma 23.512

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştiriyor. Türk Mutfak Kültürü ve Uluslararası Mutfak Kültürü alanında çalışmalar yapan bölüm, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer almasını hedefliyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü bölümün öğrencilerine sunduğu olanaklardan bahsetti.

 “Öğrencilerimiz ile sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz”

Öğrencilerine her açıdan kapsamlı bir eğitim verebildiklerini belirten Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yapmış olduğumuz çeşitli protokoller kapsamında öğrencilerimize Türkiye’deki belirli otellerde staj imkanları sağlayabiliyoruz. Bunun yanında Erasmus Staj ve Öğrenci Değişimi programları ile öğrencilerimizin hem eğitim hem de iş imkânları bakımından Çekya, Polonya, İspanya, Portekiz gibi ülkelerle iş birliklerimiz mevcut. Fakülte olarak her yıl düzenlediğimiz ‘Kariyer Günleri’ etkinliği ile de sektörde yer alan otuza yakın turizm paydaşımızı okulumuzda ağırlıyoruz. Bu kurumlar öğrencilerimize staj imkânı sağlıyorlar. Ayrıca fakülte olarak derslik ve uygulamalı dersler için mutfak ve laboratuvar imkanlarımızı öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Eksikliklerimizi tamamlamak ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bu süreçte onlarla sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz. Bu sayede çok daha hızlı ve etkin yol alabiliyoruz. Fakülte olarak öğrencilerimize sağlayacağımız imkanlarımızı sürekli geliştirmek ve yenilemek önceliğimiz oldu ve olmaya da devam ediyor.”

Ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz

Prof. Dr. Yüncü ayrıca, “Öğrencilerimizin fikirleri ve tavsiyeleri bizim için çok değerli” diyerek “Derslerimizde öğretim elemanları olarak öğrencilerimiz ile sürekli açık iletişimdeyiz. Bu sayede hem biz öğrencilerimize yeni bilgiler ve teknikler öğretiyoruz hem de onlar sayesinde bizler de gelişmeye, ders içeriklerimizi şekillendirmeye devam ediyoruz. Bölüm olarak öğrencilerimizin temellerinin sağlam olması için ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz. Türk ve dünya mutfağı dersleri, içecek ve tatlı dersleri gibi birçok alanda öğrencilerimize bilgi ve teknik katmaya çalışıyoruz. Farklı alanlarda uzman kişileri öğrencilerimiz ile tanıştırarak onların tecrübelerinden ve tavsiyelerinden yararlanmalarını sağlıyoruz. Ders içeriklerimizin öğrencilerimize anlaşılır biçimde aktarılması için teorik ve uygulamalı derslerimizi işlerken öğrencilerimizin sürekli olarak işin içinde olmasına önem veriyor ve öğrencilerimizin tecrübe kazanmasını ön planda tutuyoruz.”  ifadelerini kullandı.

“Mutfak televizyonlarda yansıtıldığı gibi olmayabiliyor”

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü seçmek isteyen öğrencilerin buradaki işleyişi ve gösterilmesi gereken çabayı bilerek bu bölümü seçmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Yüncü öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Mutfak televizyonlarda farklı yansıtılabiliyor ve bazı öğrencilerimiz bu görüntülerin etkisi ile tercihlerini gerçekleştirip bölüme başladıklarında şaşırabiliyorlar. Öğrencilerimiz aldıkları teorik ve uygulamalı dersler ile gerçek eğitimi tecrübe ediyorlar. Bu sebeple gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin bölümün işleyişini araştırıp kendilerine uygunluğunu tartmalarını tavsiye ederim. Mutfak, çalışanların sürekli keskin aletlerle ve ateşle bir arada olduğu ve uzun saatler çalıştıkları bir ortam. Bunun için öğrencilerimiz tercihlerini yaparken mutfağın getirilerini düşünmeli ve işlerini severek yapabilmeleri için araştırmalarını gerçekleştirmeli.”

Gastronomi alanında Türkiye’de ve dünyada; bilimsel yönü gelişmiş, yenilikleri takip eden, belirli bir ekol çerçevesinde ve evrensel etik ilkelerine saygılı yetişen bireyleri ile Türk mutfağının geliştirilmesinde öncü ve yenilikler getiren tanınırlığı yüksek bir bölüm olmak Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amaçları arasında yer alıyor.

 



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Eğitim

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. Yıl Dönümü Programı Düzenlendi
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. Yıl Dönümü Programı Düzenlendi
Anadolu’da “Portfolyo Günü” etkinliği düzenlendi
Anadolu’da “Portfolyo Günü” etkinliği düzenlendi
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi SOBİAD’da birinci sırada
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi SOBİAD’da birinci sırada
Anadolu Üniversitesi’nde yapay zekâ toplantısı gerçekleştirildi
Anadolu Üniversitesi’nde yapay zekâ toplantısı gerçekleştirildi
Turizm Fakültesinde “Turist Rehberliği Nedir? Ne Değildir?” konusu konuşuldu
Turizm Fakültesinde “Turist Rehberliği Nedir? Ne Değildir?” konusu konuşuldu
ÇAĞDAŞ OKULLARI VE ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDEN ULUSLARASI BULUŞMA
ÇAĞDAŞ OKULLARI VE ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDEN ULUSLARASI BULUŞMA
Yapay Zekanın Kalbi Eskişehir Teknik Üniversitesinde  Attı
Yapay Zekanın Kalbi Eskişehir Teknik Üniversitesinde Attı
Eskişehir’de ESGES II Kapsamında Yapay Zekâ Paneli Düzenlendi
Eskişehir’de ESGES II Kapsamında Yapay Zekâ Paneli Düzenlendi
Çocuklardan mükemmellik beklemek olumsuz sonuçlanabiliyor!
Çocuklardan mükemmellik beklemek olumsuz sonuçlanabiliyor!
Anadolu Üniversitesi SCImago 2025 Sıralamasında 18’inci sırada
Anadolu Üniversitesi SCImago 2025 Sıralamasında 18’inci sırada
ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Goldman, Anadolu Üniversitesini ziyaret etti
ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Goldman, Anadolu Üniversitesini ziyaret etti
AKAUM tarafından kadın hakları semineri düzenlendi
AKAUM tarafından kadın hakları semineri düzenlendi
Burçe Boran ile 3D Sanatına Giriş: Kariyer, Teknik Bilgiler ve Eğitim Fırsatları
Burçe Boran ile 3D Sanatına Giriş: Kariyer, Teknik Bilgiler ve Eğitim Fırsatları
Eskişehir’de Mesleki Eğitimde Sanayi ile Güçlü İş Birliği!
Eskişehir’de Mesleki Eğitimde Sanayi ile Güçlü İş Birliği!
Anadolu Üniversitesinde “Obezite ile Mücadele” konuşuldu
Anadolu Üniversitesinde “Obezite ile Mücadele” konuşuldu
Ramazan boyunca yemekhanede 3 öğün yemek verilmeye devam edecek
Ramazan boyunca yemekhanede 3 öğün yemek verilmeye devam edecek
Velivizyon Sertifika Töreni Gerçekleştirildi
Velivizyon Sertifika Töreni Gerçekleştirildi
Eskişehirli öğrencilerden büyük başarı
Eskişehirli öğrencilerden büyük başarı
Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever Eskişehir’de Öğrencilerle Buluştu
Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever Eskişehir’de Öğrencilerle Buluştu
Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğrencileri uluslararası araştırmacılarla buluşuyor
Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü öğrencileri uluslararası araştırmacılarla buluşuyor
TÜBİTAK 3005 Projesi Çalıştayı’nın açılış töreni gerçekleştirildi
TÜBİTAK 3005 Projesi Çalıştayı’nın açılış töreni gerçekleştirildi
Eskişehir’de Uluslararası Eğitim Buluşması
Eskişehir’de Uluslararası Eğitim Buluşması
MEB yeni yönetmeliği duyurdu: Devamsızlık kararı
MEB yeni yönetmeliği duyurdu: Devamsızlık kararı

Bunlar da ilginizi çekebilir