Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


Büyükerşen, seçim öncesi yine tramvay kozunu öne sürdü

Büyükerşen, seçim öncesi yine tramvay kozunu öne sürdü
Büyükerşen, seçim öncesi yine tramvay kozunu öne sürdü
15 Kasım 2023 Çarşamba Okuma 3.379

Seçimden seçime gündeme gelen tramvay konusu yine yerel seçim öncesinde tekrar ortaya çıktı. Ancak geçtiğimiz seçimlerde yapılan bazı hatlarda hala tramvay çalışmıyor olması ise tepkilere neden oluyor.

Tramvay çalışmadığı halde yapılan hatlar tramvay çalışmamasına rağmen trafik için sıkıntıya neden oluyor. Bunun yanında tramvaylarla ilgili sorunlar çözülmediği gibi hala trafikte yaşanan kaos ve balık istifi yolculukta çözüme kavuşmuş değil.

Eskişehir trafiği ile yıllardır Güncel bir Master Trafik planı olmaması yönğnde yapılan eleştirilere adeta kulak tıkanıyor. Bunun yanında trafikte hala tramvay geçiş üstünlüğü uygulaması nedeniyle yaşanan sıkıntılar devam ediyor. Vatandaşlar “Tramvay toplu ulaşım aracı diye geçiş üstünlüğü veriliyorsa, o zaman otobüs ve minibüslere de geçiş üstünlüğü verin. Biz otobüse binen vatandaşlar ikinci sınıf vatandaş mıyız?” diyerek yaşanan tutarsızlığa isyan ediyorlar.

Bunun yanın da hala 2002 yılında yurtdışından çekilen tramvay kredisinin borcunun bitmemiş olması nedeniyle sık sık yapılan toplu ulaşım sistemi nedeniyle ülke genelinde yaşanan sıkıntıyı katmerli yaşayan Eskişehirliler, yeni tramvay hatları yapılsa ulaşım ücretlerine zam olarak yansıyacak mı endişesi taşıyorlar.

Bunun yanında konunun uzmanı odaların, sivil toplum kuruluşlarının talep, değerlendirmeleri dikkate alınmadan yapılan hatlar nedeniyle yaşanan trafik kaosu, tramvay kapasitelerinin küçük olması nedeniyle ihtiyaca yanıt versin diye artırılan sefer sayıları balık istifi yolculuğa çözüm bulamadığı gibi, tek bir alt ve üst geçit olmaması nedeniyle yaşanan trafik sorununu artırmaya devam ediyor.

Önce alt geçit, üst geçit istiyoruz

Vatandaşlar artık üst geçit alt geçit yapılmadan yeni proje görmek istemiyor. “Yıllarca bize yollar dar, ne yapalım diyenler, şimdi seçimler nedeni ile yolları genişletiyorlar. Yıllardır bizi Atatürk lisesinin önünde 2 şerite mahkum ettiler. Bir şerit sağa dönecek diye beklerken, tek şerit nedeniyle kuyruklar adliyeye kadar uzuyordu. Şimdi aynı yerde kaç şerit var. Biraz vatandaşı da dinleyin ki çözüm üretebilin. Söz de katılımcı belediyeclik yaptıklarını söylüyorlar. Ama kimseyi dinlemiyorlar!” diyerek tepki gösterirken yeni hatlardan önce bazı noktalarda alt ve üst geçitler yapılması gerektiğinin altını çiziyorlar.

 

 

 



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Güncel