Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


Büyükşehir’den seçim öncesi ikinci güneş enerjisi santrali

Büyükşehir’den seçim öncesi ikinci güneş enerjisi santrali
Büyükşehir’den seçim öncesi ikinci güneş enerjisi santrali
13 Kasım 2023 Pazartesi Okuma 6.758

Haber sitelerine Eskişehir’e ikinci elektrik santrali müjdesi diye düşen Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin açıklamasını gören vatandaşlar açıklamalara tepki gösterdiler. Daha önce de elektrik üretildiğine dair haberleri duyan vatandaş, “bize ne yararı var? Şuana kadar üretilen elektirik nerede kullanıldı? Madem o kadar elektrik üretiliyor bu elektirikle çalışan ulaşım sisteminde niye kullanılmıyor?” şeklinde düşüncelerini ifade eden vatandaşlar; “Çöplükten elektrik üretiyoruz, santralden elektrik üretiyoruz ama elektrikle çalışan tramvaya akar yakıt zammı geliyor? Bu nasıl iş? Bu elektrik üretiliyorsa nereye gidiyor? Yok üretilmiyorsa bu neyin müjdesi?” diyerek belediyenin kamuoyunu aydınlatmasını istediler.

Şu ana kadar üretilen elektriğin miktarı nedir? Ne kadar maddi getirisi olmuştur? Elektrikten kazanılan para nerelerde sarf edilmiştir? gibi sorulara yanıt verilmesini isteyen vatandaşlar neden bu gibi konularda kamuoyunun yeterince bilgilendirmediğini merak ediyorlar.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Gülpınar mahallesinde 20 bin metrekarelik alanda kurduğu Güneş Enerjisi Santraline (GES) ilave olarak 15 bin 500 metrekare alana kurulu 714 kWe üretim kapasitesine sahip 2. Güneş Enerjisi Santralinin yapımına başladı.

Eskişehir’in havasını, suyunu, toprağını koruyarak hayata geçirdiği çevreci projelere yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Güneş Enerjisi Santrali (GES) çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

Odunpazarı ilçesi Gülpınar mahallesinde 2. Güneş Enerjisi Santralinin yapımına başlandığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çevreci projelerini sürdürüyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığımızın Gülpınar mahallemizde 18 Kasım 2019 tarihinde 20.000 m2 alana kurmuş olduğu 999 kWe üretim kapasiteli Güneş Enerji Santrali ile bugüne kadar 5.238.188 kwh enerji üretmiştir. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 15.500 m2 alana kurulu 714 kWe üretim kapasitesine sahip 2. Güneş Enerjisi Santralimizin yapımına başlanılmış olup, belediyemize ait yenilenebilir kaynaklardan üretilen enerji kapasitemiz arttırılmaktadır.” dediler.



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Güncel