Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


ESTÜ Yemekhanelerinde “Yerinde Üretim Dönemi” Başladı

ESTÜ Yemekhanelerinde “Yerinde Üretim Dönemi” Başladı
ESTÜ Yemekhanelerinde “Yerinde Üretim Dönemi” Başladı
6 Ocak 2025 Pazartesi Okuma 1.238

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), 2 Ocak 2025 itibariyle önemli bir yeniliğe imza atarak İki Eylül Kampüsü Ana Yemekhanesi mutfaklarında yemek üretmeye başladı. Bu önemli değişiklik, öğrencilere ve personele sunulan yemeklerin kalitesini ve sağlığını üst seviyelere taşımayı amaçlamasının yanı sıra yemek üretim süreçlerini de yeniden şekillendirmeyi hedefliyor.

ESTÜ yemekhanelerinde hayata geçirilen yerinde üretim döneminin, üniversitenin daha sürdürülebilir, ekonomik ve sağlıklı bir yemek hizmeti sunma misyonunun bir parçası olduğunu belirten ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, “Yaklaşık iki yıl önce göreve başladığımda en büyük hayallerimden biri, öğrencilerimize ve personelimize kendi ürettiğimiz kaliteli ve sağlıklı yemekleri sunabilmekti. Bu hedef doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığının sağladığı bütçe sayesinde bir hayalimizi daha gerçekleştirmiş olduk. Bu noktada Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığına da minnettar olduğumuzu belirtmek isterim.”

Daha sonra Rektör Özcan sözlerine şöyle devam etti. “Kendi mutfağımızda yemek üretmek, öğrenci ve personelimize daha sağlıklı ve taze yemekler sunma imkânı sağlamaktadır. Ayrıca ekonomik açıdan da avantajlı bir yapı oluşturuyoruz. Bu süreç, Üniversitemizin sürdürülebilirlik hedefleriyle uyumlu olup, dışa bağımlılığı azaltırken yerel tedarikçilerle işbirliği yaparak bölgesel ekonomiye katkı sağlamaktadır. Bu sistem, öğrenci ve personelimizin dengeli ve besleyici gıdalarla sağlıklı bir şekilde beslenebilmesini hedeflemektedir. Yemeklerimizin her aşamasında kaliteyi ön planda tutarak, farklı beslenme ihtiyaçlarına hitap edecek menüler sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca kurulan bu sistemin verimliliği arttıracağı ve sürdürülebilir bir yemek üretim modeli oluşturacağına inanıyoruz." diye konuştu.

İki Eylül Kampüsünde yer alan Ana Yemekhane, 307 masa ve 1.101 sandalye kapasitesine sahip olup, toplamda 5 salondan oluşmaktadır. Bu salonlardan biri personele, diğer dört salon ise öğrencilere hizmet vermektedir. Yemekhane hizmeti, 52 personel tarafından sunulmaktadır. Personel; yemek üretimi, yemek servisi ve yemekhane temizliği süreçlerinin her birinde gün boyunca yoğun bir şekilde görev almaktadır.

Günde 3 Binden Fazla Kişiye Yemek Servisi

ESTÜ yemekhanelerinde, günde ortalama 3.000 kişiye yemek servisi sağlanmaktadır. Ayrıca hafta içi her sabah, ana yemekhane mutfaklarında hazırlanan yemekler taşıma araçları ile Porsuk ve Ulaştırma MYO’ları ve Fen Fakültesi için Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsüne ulaştırılmaktadır. Porsuk ve Ulaştırma MYO’larında 200, Fen Fakültesinde ise 400 öğrenci ve personel günlük olarak yemek hizmetinden faydalanmaktadır.

Yerinde üretim sistemiyle birlikte, yemekhanede her gün 4 çeşit yemek sunulmakta ve her öğün için ayrıca vejetaryen menüler hazırlanmaktadır. Öğrenci ve personelin dengeli beslenmelerini sağlamak amacıyla, menüler titizlikle planlanmaktadır. Yemekler her hafta belirli bir düzende sunulmakta, öğrenci ve personelin talepleri doğrultusunda menü çeşitliliği sürekli olarak gözden geçirilmektedir. Yemeklerin içerikleri, besin piramidine uygun şekilde düzenlenmekte ve günlük alınması gereken kalori miktarları dikkate alınarak menüler oluşturulmaktadır.

Kapsamlı Altyapıyla Taze ve Kaliteli Üretim

Yemekhanede taze ve kaliteli yemek üretimi sağlanabilmesi için kapsamlı bir altyapı oluşturulmuştur. Gıda güvenliğini temin etmek adına 7 farklı depo kullanılmaktadır. Depolar, soğuk hava, donuk hava ve kuru erzak olarak düzenlenmiş olup, gıda maddelerinin güvenli şekilde saklanmasını ve taze ürünlerin sürekli kullanılmasını garanti etmektedir. Hijyen; üretim süreçlerinde ve depo alanlarında sıkı bir şekilde denetlenmekte ve personel eğitimleriyle desteklenmektedir.

Üniversitenin yemek üretim süreci oldukça sistematik bir şekilde işlemektedir. Yemeklerin planlamasından malzeme teminine, üretim ve servis aşamalarına kadar her adım titizlikle kontrol edilmekte ve yemeklerin porsiyonları dikkatle belirlenmektedir. Servis sırasında yemek sunumunun doğru şekilde yapılabilmesi için servis personeline eğitimler verilmektedir.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Yemekhanesi, taze ve kaliteli yemeklerin sunulmasına devam ederek öğrenci ve personel memnuniyetini arttırmayı hedeflemektedir.



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Eğitim

ESTÜ Yemekhanelerinde “Yerinde Üretim Dönemi” Başladı
ESTÜ Yemekhanelerinde “Yerinde Üretim Dönemi” Başladı
Anadolu Üniversitesi, uluslararası akademik başarılarıyla ülkemizi gururlandırdı
Anadolu Üniversitesi, uluslararası akademik başarılarıyla ülkemizi gururlandırdı
TÜBİTAK 1001 Projesiyle Anadolu Üniversitesinden Silikon Vadisi’ne
TÜBİTAK 1001 Projesiyle Anadolu Üniversitesinden Silikon Vadisi’ne
Sınav Stresi ile Baş Etme Önerileri
Sınav Stresi ile Baş Etme Önerileri
ESTÜ Öğrencileri, Akbank Kampüste Yarışması’nda Birinci
ESTÜ Öğrencileri, Akbank Kampüste Yarışması’nda Birinci
Anadolu Üniversitesinde öğrencilere sıcak destek
Anadolu Üniversitesinde öğrencilere sıcak destek
Vali Hüseyin Aksoy, Firuz Kanatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
Vali Hüseyin Aksoy, Firuz Kanatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
Gazetecilik Bölümü Akreditasyon sürecinde
Gazetecilik Bölümü Akreditasyon sürecinde
Anadolu Üniversitesi toplumsal katkı faaliyetlerine başlıyor
Anadolu Üniversitesi toplumsal katkı faaliyetlerine başlıyor
Toplum Yararına Teknoloji Programının Lansmanı Gerçekleştirildi
Toplum Yararına Teknoloji Programının Lansmanı Gerçekleştirildi
Vali Hüseyin Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Borsa İstanbul Fen Lisesini Ziyaret Etti
Vali Hüseyin Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Borsa İstanbul Fen Lisesini Ziyaret Etti
“STARTUPUS Girişimcilik Atölyesi’24’’ düzenlenen ödül töreni ile son buldu
“STARTUPUS Girişimcilik Atölyesi’24’’ düzenlenen ödül töreni ile son buldu
Eskişehir’in kokusu, Eskişehir’in suyu ile üretilecek
Eskişehir’in kokusu, Eskişehir’in suyu ile üretilecek
Ali Güven Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğrencilerinden Büyük Başarı
Ali Güven Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğrencilerinden Büyük Başarı
ESOGÜ Genç Kızılay Topluluğu’ndan ’Çocuk Üniversitesi’ Projesi
ESOGÜ Genç Kızılay Topluluğu’ndan ’Çocuk Üniversitesi’ Projesi
İLKOKUL BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNE KARNE YERİNE "GELİŞİM RAPORU" VERİLECEK
İLKOKUL BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNE KARNE YERİNE "GELİŞİM RAPORU" VERİLECEK
"TÜRKİYE YÜZYILI"NIN İNŞASINDA SON 22 YILDA YAPILAN EĞİTİM SEFERBERLİĞİ KİTAPLAŞTIRILDI
"TÜRKİYE YÜZYILI"NIN İNŞASINDA SON 22 YILDA YAPILAN EĞİTİM SEFERBERLİĞİ KİTAPLAŞTIRILDI
YÖK ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı
YÖK ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı
Okulu kafasına göre tatil eden müdüre soruşturma
Okulu kafasına göre tatil eden müdüre soruşturma
Eskişehir’de "eTwinning Ödül Töreni" Gerçekleştirildi
Eskişehir’de "eTwinning Ödül Töreni" Gerçekleştirildi
Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülleri sahiplerini buldu
Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmetleri Ödülleri sahiplerini buldu
Anadolu Üniversitesi Ekonomik Güven Endeksi yayınlandı
Anadolu Üniversitesi Ekonomik Güven Endeksi yayınlandı
Rektör Adıgüzel Göreve Başladı: “Yeni şeyler söyleme zamanı”
Rektör Adıgüzel Göreve Başladı: “Yeni şeyler söyleme zamanı”
Dolabınızda iyiliğe yer açın: Öğrenci Butiği hizmete açıldı
Dolabınızda iyiliğe yer açın: Öğrenci Butiği hizmete açıldı
Anadolu Üniversite rektörü atandı
Anadolu Üniversite rektörü atandı
Sektör ve öğrenciler 6. Kariyer Günlerinde bir araya geldi
Sektör ve öğrenciler 6. Kariyer Günlerinde bir araya geldi
"Puşkin’in Eserlerinde Doğu: Algı, Anlayış, Kavrayış" Uluslararası Sempozyumu gerçekleştirildi
"Puşkin’in Eserlerinde Doğu: Algı, Anlayış, Kavrayış" Uluslararası Sempozyumu gerçekleştirildi
Turizm Fakültesinde “Geleneksel Ceket Giyme Töreni” gerçekleştirildi
Turizm Fakültesinde “Geleneksel Ceket Giyme Töreni” gerçekleştirildi
Anadolu Üniversitesi yatırımları ile geleceği şekillendiriyor
Anadolu Üniversitesi yatırımları ile geleceği şekillendiriyor
“Şair ve Yazar Ali Tude’yi Anma Paneli” gerçekleştirildi
“Şair ve Yazar Ali Tude’yi Anma Paneli” gerçekleştirildi
YEŞİLAY, BAĞIMSIZLIK SEFERBERLİĞİ’NDE GÖREV ALACAK  EĞİTİMCİLERİ YETİŞTİRİYOR
YEŞİLAY, BAĞIMSIZLIK SEFERBERLİĞİ’NDE GÖREV ALACAK EĞİTİMCİLERİ YETİŞTİRİYOR
“Hukukta Kariyer Zirvesi” konferansı gerçekleştirildi
“Hukukta Kariyer Zirvesi” konferansı gerçekleştirildi
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile Eskişehir Üniversiteleri arasında İş Birliği Protokolü imzalandı
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile Eskişehir Üniversiteleri arasında İş Birliği Protokolü imzalandı
Tutum, Yatırım Ve Türk Malları Haftası, "Yerli Üretim" Temalı Etkinliklerle Kutlanacak
Tutum, Yatırım Ve Türk Malları Haftası, "Yerli Üretim" Temalı Etkinliklerle Kutlanacak
Mühendislik Fakültesinde Yenilenen Okuma Salonunun Açılışı Gerçekleştirildi
Mühendislik Fakültesinde Yenilenen Okuma Salonunun Açılışı Gerçekleştirildi
ESOGÜAK Ekibi Eskişehir Arama Kurtarma Ekipleri Projesi Kapsamındaki Eğitimlerini Tamamladı
ESOGÜAK Ekibi Eskişehir Arama Kurtarma Ekipleri Projesi Kapsamındaki Eğitimlerini Tamamladı
EĞİTİCİ SİMÜLASYONLAR EBA’DA ERİŞİME AÇILDI
EĞİTİCİ SİMÜLASYONLAR EBA’DA ERİŞİME AÇILDI
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖĞRENCİLERE BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ MÜJDESİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖĞRENCİLERE BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ MÜJDESİ
Anadolu Üniversitesinden Times Higher Education’da önemli başarı
Anadolu Üniversitesinden Times Higher Education’da önemli başarı
112 Acil Sağlık Hizmetleri İş Birliği Protokolü İmzalandı
112 Acil Sağlık Hizmetleri İş Birliği Protokolü İmzalandı
Anadolu Üniversitesi kamuda insan kaynağı verimliliğini artırıyor
Anadolu Üniversitesi kamuda insan kaynağı verimliliğini artırıyor

Bunlar da ilginizi çekebilir