Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
1 Şubat 2025 Cumartesi Okuma 24.493

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştiriyor. Türk Mutfak Kültürü ve Uluslararası Mutfak Kültürü alanında çalışmalar yapan bölüm, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer almasını hedefliyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü bölümün öğrencilerine sunduğu olanaklardan bahsetti.

 “Öğrencilerimiz ile sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz”

Öğrencilerine her açıdan kapsamlı bir eğitim verebildiklerini belirten Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yapmış olduğumuz çeşitli protokoller kapsamında öğrencilerimize Türkiye’deki belirli otellerde staj imkanları sağlayabiliyoruz. Bunun yanında Erasmus Staj ve Öğrenci Değişimi programları ile öğrencilerimizin hem eğitim hem de iş imkânları bakımından Çekya, Polonya, İspanya, Portekiz gibi ülkelerle iş birliklerimiz mevcut. Fakülte olarak her yıl düzenlediğimiz ‘Kariyer Günleri’ etkinliği ile de sektörde yer alan otuza yakın turizm paydaşımızı okulumuzda ağırlıyoruz. Bu kurumlar öğrencilerimize staj imkânı sağlıyorlar. Ayrıca fakülte olarak derslik ve uygulamalı dersler için mutfak ve laboratuvar imkanlarımızı öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Eksikliklerimizi tamamlamak ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bu süreçte onlarla sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz. Bu sayede çok daha hızlı ve etkin yol alabiliyoruz. Fakülte olarak öğrencilerimize sağlayacağımız imkanlarımızı sürekli geliştirmek ve yenilemek önceliğimiz oldu ve olmaya da devam ediyor.”

Ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz

Prof. Dr. Yüncü ayrıca, “Öğrencilerimizin fikirleri ve tavsiyeleri bizim için çok değerli” diyerek “Derslerimizde öğretim elemanları olarak öğrencilerimiz ile sürekli açık iletişimdeyiz. Bu sayede hem biz öğrencilerimize yeni bilgiler ve teknikler öğretiyoruz hem de onlar sayesinde bizler de gelişmeye, ders içeriklerimizi şekillendirmeye devam ediyoruz. Bölüm olarak öğrencilerimizin temellerinin sağlam olması için ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz. Türk ve dünya mutfağı dersleri, içecek ve tatlı dersleri gibi birçok alanda öğrencilerimize bilgi ve teknik katmaya çalışıyoruz. Farklı alanlarda uzman kişileri öğrencilerimiz ile tanıştırarak onların tecrübelerinden ve tavsiyelerinden yararlanmalarını sağlıyoruz. Ders içeriklerimizin öğrencilerimize anlaşılır biçimde aktarılması için teorik ve uygulamalı derslerimizi işlerken öğrencilerimizin sürekli olarak işin içinde olmasına önem veriyor ve öğrencilerimizin tecrübe kazanmasını ön planda tutuyoruz.”  ifadelerini kullandı.

“Mutfak televizyonlarda yansıtıldığı gibi olmayabiliyor”

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü seçmek isteyen öğrencilerin buradaki işleyişi ve gösterilmesi gereken çabayı bilerek bu bölümü seçmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Yüncü öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Mutfak televizyonlarda farklı yansıtılabiliyor ve bazı öğrencilerimiz bu görüntülerin etkisi ile tercihlerini gerçekleştirip bölüme başladıklarında şaşırabiliyorlar. Öğrencilerimiz aldıkları teorik ve uygulamalı dersler ile gerçek eğitimi tecrübe ediyorlar. Bu sebeple gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin bölümün işleyişini araştırıp kendilerine uygunluğunu tartmalarını tavsiye ederim. Mutfak, çalışanların sürekli keskin aletlerle ve ateşle bir arada olduğu ve uzun saatler çalıştıkları bir ortam. Bunun için öğrencilerimiz tercihlerini yaparken mutfağın getirilerini düşünmeli ve işlerini severek yapabilmeleri için araştırmalarını gerçekleştirmeli.”

Gastronomi alanında Türkiye’de ve dünyada; bilimsel yönü gelişmiş, yenilikleri takip eden, belirli bir ekol çerçevesinde ve evrensel etik ilkelerine saygılı yetişen bireyleri ile Türk mutfağının geliştirilmesinde öncü ve yenilikler getiren tanınırlığı yüksek bir bölüm olmak Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amaçları arasında yer alıyor.

 



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Eğitim

Prof. Dr. Yahya Özsoy Ödülleri Sahiplerini Buldu
Prof. Dr. Yahya Özsoy Ödülleri Sahiplerini Buldu
Türkiye Yüzyılında PDR Vizyonu: Eskişehir’de Kritik Çalıştay
Türkiye Yüzyılında PDR Vizyonu: Eskişehir’de Kritik Çalıştay
Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi
Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi
İtibar Yönetiminin Duayeni Salim Kadıbeşegil Anadolu Üniversitesi’ndeydi
İtibar Yönetiminin Duayeni Salim Kadıbeşegil Anadolu Üniversitesi’ndeydi
Özel Anneler İçin "Psikolojik Sağlamlık" Atölyeleri Sertifika Töreniyle Taçlandı
Özel Anneler İçin "Psikolojik Sağlamlık" Atölyeleri Sertifika Töreniyle Taçlandı
Eskişehir Dumlupınar İlkokulu’nda Anlamlı Regaip Kandili Kutlaması
Eskişehir Dumlupınar İlkokulu’nda Anlamlı Regaip Kandili Kutlaması
Anadolu Üniversitesi Kütüphanesinde Sarayönü Mahallesi’nden Anlamlı Ziyaret
Anadolu Üniversitesi Kütüphanesinde Sarayönü Mahallesi’nden Anlamlı Ziyaret
Eskişehir Üniversitelerinden "Engelsiz Kampüs" Atılımı
Eskişehir Üniversitelerinden "Engelsiz Kampüs" Atılımı
Yükseköğretim Kurulundan "Engelsiz Üniversite"lere Bayrak ve Nişan Ödülü
Yükseköğretim Kurulundan "Engelsiz Üniversite"lere Bayrak ve Nişan Ödülü
Anadolu Üniversitesi’nde Türk Dili ve Kültürü Programı Başladı
Anadolu Üniversitesi’nde Türk Dili ve Kültürü Programı Başladı
Tepebaşı’nda Hafızlarla Regaip Kandili Coşkusu
Tepebaşı’nda Hafızlarla Regaip Kandili Coşkusu
Anadolu Üniversitesi’nde "Otomatik Dikkatin Bilimsel Serüveni" Konuşuldu
Anadolu Üniversitesi’nde "Otomatik Dikkatin Bilimsel Serüveni" Konuşuldu
Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen’den Eskişehir Çıkartması
Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen’den Eskişehir Çıkartması
Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel: "Uluslararası Öğrenciler Stratejik İnsan Kaynağıdır"
Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel: "Uluslararası Öğrenciler Stratejik İnsan Kaynağıdır"
Eskişehir’de Din Öğretiminin Geleceği Masaya Yatırıldı
Eskişehir’de Din Öğretiminin Geleceği Masaya Yatırıldı
Odunpazarı’nda Dev İş Birliği: Şişecam Geleceğin Teknisyenlerini Yetiştirecek
Odunpazarı’nda Dev İş Birliği: Şişecam Geleceğin Teknisyenlerini Yetiştirecek
ESTÜ’nün Geleceği Politika ve İstişare Kurulu Toplantılarında Ele Alındı
ESTÜ’nün Geleceği Politika ve İstişare Kurulu Toplantılarında Ele Alındı
Anadolu Üniversitesi’nden Geleceğin Çocuklarına Renkli Dokunuş: "Gönüllüyüz Biz"
Anadolu Üniversitesi’nden Geleceğin Çocuklarına Renkli Dokunuş: "Gönüllüyüz Biz"
Eskişehirli Öğretmenler Şehrin Belleğinde Zaman Yolculuğuna Çıktı
Eskişehirli Öğretmenler Şehrin Belleğinde Zaman Yolculuğuna Çıktı
Eskişehir’de Hayat Boyu Öğrenme Seferberliği
Eskişehir’de Hayat Boyu Öğrenme Seferberliği
Tüketici Haklarında "Bilinçli Toplum" Vurgusu: 2025 Başvuru Sınırı 168 Bin TL!
Tüketici Haklarında "Bilinçli Toplum" Vurgusu: 2025 Başvuru Sınırı 168 Bin TL!
Ali Güven Turizm Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden Büyük Başarı!
Ali Güven Turizm Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden Büyük Başarı!
"İtibar Güvendir": Salim Kadıbeşegil Geleceğin İletişimcileriyle Buluştu
"İtibar Güvendir": Salim Kadıbeşegil Geleceğin İletişimcileriyle Buluştu
Türkiye’nin Altın Gençliği: 2025 Yılında Uluslararası Arenada 272 Madalya
Türkiye’nin Altın Gençliği: 2025 Yılında Uluslararası Arenada 272 Madalya
Antik Çağ’ın Mutfak Sırları Seramik Kaplarla Aralandı
Antik Çağ’ın Mutfak Sırları Seramik Kaplarla Aralandı
Eskişehir’de Çocuk Hakları Masaya Yatırıldı: "Çocukları Küçümsüyoruz"
Eskişehir’de Çocuk Hakları Masaya Yatırıldı: "Çocukları Küçümsüyoruz"
Anadolu Üniversitesi’nde Dijital Yoklama Devrimi: QR Kod Dönemi Başlıyor
Anadolu Üniversitesi’nde Dijital Yoklama Devrimi: QR Kod Dönemi Başlıyor
Geleceğin Ustaları Sahada: Meslek Liselilerden Sanayi Çıkartması
Geleceğin Ustaları Sahada: Meslek Liselilerden Sanayi Çıkartması
Bilimde "Teknik" Güç Birliği: TU11 Araştırma Projeleri Sonuçlandı
Bilimde "Teknik" Güç Birliği: TU11 Araştırma Projeleri Sonuçlandı
Eskişehir’de Matematik Eğitimi Masaya Yatırıldı: "Lise Matematik Zirvesi" Gerçekleşti
Eskişehir’de Matematik Eğitimi Masaya Yatırıldı: "Lise Matematik Zirvesi" Gerçekleşti
ESTÜ’den Tarihi Başarı: Patent Alanında Türkiye Birincisi Oldu!
ESTÜ’den Tarihi Başarı: Patent Alanında Türkiye Birincisi Oldu!
Eskişehir’de İmam Hatip Okulları İçin Koordinasyon Toplantısı
Eskişehir’de İmam Hatip Okulları İçin Koordinasyon Toplantısı
60+ Tazelenme Üniversitesi Öğrencileri Uzay Yolculuğunda!
60+ Tazelenme Üniversitesi Öğrencileri Uzay Yolculuğunda!
ESOGÜ İlahiyat Fakültesi 30 Yaşında: Bir Başarı Hikayesi
ESOGÜ İlahiyat Fakültesi 30 Yaşında: Bir Başarı Hikayesi
Geleceğin Gazetecileri Eskişehir’de Yetişiyor
Geleceğin Gazetecileri Eskişehir’de Yetişiyor
Eskişehir’de Dijital Savunma Hattı: Gençler Afet Gönüllülüğü İçin Buluştu
Eskişehir’de Dijital Savunma Hattı: Gençler Afet Gönüllülüğü İçin Buluştu
Eskişehir’de 55 Ülke Tek Sofrada: ES-UDER’den Kardeşlik Buluşması
Eskişehir’de 55 Ülke Tek Sofrada: ES-UDER’den Kardeşlik Buluşması
TEKNOFEST 2026 Yolunda Eskişehir’de Teknoloji Seferberliği
TEKNOFEST 2026 Yolunda Eskişehir’de Teknoloji Seferberliği
Eskişehir’de Öğretmenlerin STEM Yolculuğu: Temel Seviye Eğitimi Tamamlandı
Eskişehir’de Öğretmenlerin STEM Yolculuğu: Temel Seviye Eğitimi Tamamlandı
Eskişehir’de Velilere Özel Atölye: “Buluşma Noktası: İletişim”
Eskişehir’de Velilere Özel Atölye: “Buluşma Noktası: İletişim”
Anadolu Üniversitesi’nde Geleceğin Dahileri İçin Büyük Sınav
Anadolu Üniversitesi’nde Geleceğin Dahileri İçin Büyük Sınav
Geleceğin Şefleri Ceketlerini Giydi: Gastronomi Bölümü’nde "Mutfak Ruhu" Heyecanı!
Geleceğin Şefleri Ceketlerini Giydi: Gastronomi Bölümü’nde "Mutfak Ruhu" Heyecanı!

Bunlar da ilginizi çekebilir