Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
1 Şubat 2025 Cumartesi Okuma 24.439

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştiriyor. Türk Mutfak Kültürü ve Uluslararası Mutfak Kültürü alanında çalışmalar yapan bölüm, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer almasını hedefliyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü bölümün öğrencilerine sunduğu olanaklardan bahsetti.

 “Öğrencilerimiz ile sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz”

Öğrencilerine her açıdan kapsamlı bir eğitim verebildiklerini belirten Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yapmış olduğumuz çeşitli protokoller kapsamında öğrencilerimize Türkiye’deki belirli otellerde staj imkanları sağlayabiliyoruz. Bunun yanında Erasmus Staj ve Öğrenci Değişimi programları ile öğrencilerimizin hem eğitim hem de iş imkânları bakımından Çekya, Polonya, İspanya, Portekiz gibi ülkelerle iş birliklerimiz mevcut. Fakülte olarak her yıl düzenlediğimiz ‘Kariyer Günleri’ etkinliği ile de sektörde yer alan otuza yakın turizm paydaşımızı okulumuzda ağırlıyoruz. Bu kurumlar öğrencilerimize staj imkânı sağlıyorlar. Ayrıca fakülte olarak derslik ve uygulamalı dersler için mutfak ve laboratuvar imkanlarımızı öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Eksikliklerimizi tamamlamak ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bu süreçte onlarla sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz. Bu sayede çok daha hızlı ve etkin yol alabiliyoruz. Fakülte olarak öğrencilerimize sağlayacağımız imkanlarımızı sürekli geliştirmek ve yenilemek önceliğimiz oldu ve olmaya da devam ediyor.”

Ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz

Prof. Dr. Yüncü ayrıca, “Öğrencilerimizin fikirleri ve tavsiyeleri bizim için çok değerli” diyerek “Derslerimizde öğretim elemanları olarak öğrencilerimiz ile sürekli açık iletişimdeyiz. Bu sayede hem biz öğrencilerimize yeni bilgiler ve teknikler öğretiyoruz hem de onlar sayesinde bizler de gelişmeye, ders içeriklerimizi şekillendirmeye devam ediyoruz. Bölüm olarak öğrencilerimizin temellerinin sağlam olması için ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz. Türk ve dünya mutfağı dersleri, içecek ve tatlı dersleri gibi birçok alanda öğrencilerimize bilgi ve teknik katmaya çalışıyoruz. Farklı alanlarda uzman kişileri öğrencilerimiz ile tanıştırarak onların tecrübelerinden ve tavsiyelerinden yararlanmalarını sağlıyoruz. Ders içeriklerimizin öğrencilerimize anlaşılır biçimde aktarılması için teorik ve uygulamalı derslerimizi işlerken öğrencilerimizin sürekli olarak işin içinde olmasına önem veriyor ve öğrencilerimizin tecrübe kazanmasını ön planda tutuyoruz.”  ifadelerini kullandı.

“Mutfak televizyonlarda yansıtıldığı gibi olmayabiliyor”

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü seçmek isteyen öğrencilerin buradaki işleyişi ve gösterilmesi gereken çabayı bilerek bu bölümü seçmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Yüncü öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Mutfak televizyonlarda farklı yansıtılabiliyor ve bazı öğrencilerimiz bu görüntülerin etkisi ile tercihlerini gerçekleştirip bölüme başladıklarında şaşırabiliyorlar. Öğrencilerimiz aldıkları teorik ve uygulamalı dersler ile gerçek eğitimi tecrübe ediyorlar. Bu sebeple gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin bölümün işleyişini araştırıp kendilerine uygunluğunu tartmalarını tavsiye ederim. Mutfak, çalışanların sürekli keskin aletlerle ve ateşle bir arada olduğu ve uzun saatler çalıştıkları bir ortam. Bunun için öğrencilerimiz tercihlerini yaparken mutfağın getirilerini düşünmeli ve işlerini severek yapabilmeleri için araştırmalarını gerçekleştirmeli.”

Gastronomi alanında Türkiye’de ve dünyada; bilimsel yönü gelişmiş, yenilikleri takip eden, belirli bir ekol çerçevesinde ve evrensel etik ilkelerine saygılı yetişen bireyleri ile Türk mutfağının geliştirilmesinde öncü ve yenilikler getiren tanınırlığı yüksek bir bölüm olmak Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amaçları arasında yer alıyor.

 



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Eğitim

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ökten’den Eskişehir’e Ziyaret: Eğitim ve Kültür İncelemesi
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ökten’den Eskişehir’e Ziyaret: Eğitim ve Kültür İncelemesi
ESTÜ Öğrencileri İslami Dayanışma Oyunları Dereceleriyle Rektör Özcan’ı Ziyaret Etti
ESTÜ Öğrencileri İslami Dayanışma Oyunları Dereceleriyle Rektör Özcan’ı Ziyaret Etti
ESOGÜ’de Psikolojide Kariyer Yolculuğu Etkinliği Düzenlendi
ESOGÜ’de Psikolojide Kariyer Yolculuğu Etkinliği Düzenlendi
DİLKOM’da Otizm Perspektifinden Dil ve Konuşma Terapisi Konuşuldu
DİLKOM’da Otizm Perspektifinden Dil ve Konuşma Terapisi Konuşuldu
Belgesel Sineması: Fikirden Festivale Yolculuk Deneyimleri Paylaşıldı
Belgesel Sineması: Fikirden Festivale Yolculuk Deneyimleri Paylaşıldı
Maarif Çocuk Dergisi’nin Güz Sayısı "Her Çocuk Bir Fidandır" Temasıyla Yayımlandı
Maarif Çocuk Dergisi’nin Güz Sayısı "Her Çocuk Bir Fidandır" Temasıyla Yayımlandı
Araştırma Üniversiteleri 2025 Sıralaması Açıklandı
Araştırma Üniversiteleri 2025 Sıralaması Açıklandı
ESTÜ’de Uluslararası Sivil Havacılık Günü Etkinliği Düzenleniyor
ESTÜ’de Uluslararası Sivil Havacılık Günü Etkinliği Düzenleniyor
64 Kulüp Tek Çatı Altında: Rektör Adıgüzel Öğrenci Kulüpleriyle Buluştu
64 Kulüp Tek Çatı Altında: Rektör Adıgüzel Öğrenci Kulüpleriyle Buluştu
Cahit Zarifoğlu Ortaokulu Öğrencilerinden Örnek Dayanışma Hareketi
Cahit Zarifoğlu Ortaokulu Öğrencilerinden Örnek Dayanışma Hareketi
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Özel Eğitim Okullarına Anlamlı Ziyaret
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Özel Eğitim Okullarına Anlamlı Ziyaret
Türk üniversitelerinin mühendislik programları Avrupa’nın en iyileri arasında
Türk üniversitelerinin mühendislik programları Avrupa’nın en iyileri arasında
40 bin mezunla engelleri aşan Anadolu Üniversitesi: Engelsiz AÖF vizyonu büyüyor
40 bin mezunla engelleri aşan Anadolu Üniversitesi: Engelsiz AÖF vizyonu büyüyor
Eskişehir’de Harezmi Eğitim Modeli Sınıflarda Uygulanmaya Başladı
Eskişehir’de Harezmi Eğitim Modeli Sınıflarda Uygulanmaya Başladı
Deliklitaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden İl Müftülüğüne Ziyaret
Deliklitaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden İl Müftülüğüne Ziyaret
Anadolu Üniversitesi’nden Engelsiz Üniversite Modeli: Kapsayıcı Eğitimde Öncü
Anadolu Üniversitesi’nden Engelsiz Üniversite Modeli: Kapsayıcı Eğitimde Öncü
Eğitimciler Spor Lisesi Şampiyon Takımları İlçe Müdürünü Ziyaret Etti
Eğitimciler Spor Lisesi Şampiyon Takımları İlçe Müdürünü Ziyaret Etti
Öğrenme Güçlüğü Engel Değil, Farklılıktır: Beyin Plastisitesiyle Avantaja Dönüşebilir
Öğrenme Güçlüğü Engel Değil, Farklılıktır: Beyin Plastisitesiyle Avantaja Dönüşebilir
Üstün Yetenekliler Eğitim Programı (ÜYEP) Başvuruları Rekorla Başladı
Üstün Yetenekliler Eğitim Programı (ÜYEP) Başvuruları Rekorla Başladı
Nakkaş Levni ve İbrahim Fırçasından 1720 Şenlikleri: Lale Devri’nin En Renkli Sûrnâmesi
Nakkaş Levni ve İbrahim Fırçasından 1720 Şenlikleri: Lale Devri’nin En Renkli Sûrnâmesi
Rektör Adıgüzel, İBF Akademik Genel Kuruluna Katıldı
Rektör Adıgüzel, İBF Akademik Genel Kuruluna Katıldı
Anadolu Üniversitesi Heyetinden TÜBA’ya İş Birliği Ziyareti
Anadolu Üniversitesi Heyetinden TÜBA’ya İş Birliği Ziyareti
Eskişehir’den Mesleki Eğitime Stratejik Dönüşüm: AhiTek 5.0 Projesi
Eskişehir’den Mesleki Eğitime Stratejik Dönüşüm: AhiTek 5.0 Projesi
LGS Birinci Örnek Soru Kitapçıkları İlk Kez MEBİ’de Yayımlandı
LGS Birinci Örnek Soru Kitapçıkları İlk Kez MEBİ’de Yayımlandı
ESTÜ BİTEK’ten Dijital Şiddet ve Yapay Zekâ Odaklı Farkındalık Semineri
ESTÜ BİTEK’ten Dijital Şiddet ve Yapay Zekâ Odaklı Farkındalık Semineri
Turizm Rehberliği Öğrencileri Kurşunlu Külliyesi’ni İnceledi
Turizm Rehberliği Öğrencileri Kurşunlu Külliyesi’ni İnceledi
Eskişehir’de Dört Okul Yenileniyor: YİKOB İhale Takvimini Açıkladı
Eskişehir’de Dört Okul Yenileniyor: YİKOB İhale Takvimini Açıkladı
“Teknolojiyi Abartma, Geleceğini Karartma 2” Projesi Kapanış Programı Yapıldı
“Teknolojiyi Abartma, Geleceğini Karartma 2” Projesi Kapanış Programı Yapıldı
“Dijital Farkındalık ve Siber Güvenlik” Eğitimi Öğrencilerle Buluştu
“Dijital Farkındalık ve Siber Güvenlik” Eğitimi Öğrencilerle Buluştu
Uluslararası Cevat Ülger AİHL’de 9. Sınıf Öğrencileriyle Tanışma Programı
Uluslararası Cevat Ülger AİHL’de 9. Sınıf Öğrencileriyle Tanışma Programı
Rektör Adıgüzel özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Rektör Adıgüzel özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Boyraz, Ufest Gençlik Festivali Kapanışında Konuştu
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Boyraz, Ufest Gençlik Festivali Kapanışında Konuştu
TÜBİTAK 4004 ve 4005 Programları Başvuru Süreci Başladı!
TÜBİTAK 4004 ve 4005 Programları Başvuru Süreci Başladı!
Av. Mail Büyükerman İlkokulu Öğrencileri Seyrantepe Camii’nde
Av. Mail Büyükerman İlkokulu Öğrencileri Seyrantepe Camii’nde
Tepebaşı Müftülüğü ve İmam Hatip Öğrencileri Uluzafer Camii’nde Buluştu
Tepebaşı Müftülüğü ve İmam Hatip Öğrencileri Uluzafer Camii’nde Buluştu
TEI’den Eğitime Destek: Eti Maden İşletmeleri İlkokulu’na Yeni Zekâ Atölyesi
TEI’den Eğitime Destek: Eti Maden İşletmeleri İlkokulu’na Yeni Zekâ Atölyesi
Prof. Dr. Enver Suvacı’ya ÜSİMP 2025 Yılı Yeni Teknoloji Geliştirme ve Ticarileştirme Ödülü
Prof. Dr. Enver Suvacı’ya ÜSİMP 2025 Yılı Yeni Teknoloji Geliştirme ve Ticarileştirme Ödülü
Gastronomi Öğrencilerinden Sınav Molası: “Dönem Arası Köfte Molası” Etkinliği Düzenlendi
Gastronomi Öğrencilerinden Sınav Molası: “Dönem Arası Köfte Molası” Etkinliği Düzenlendi
“Yaşlılıkta Egzersiz ve Kronik Hastalıklar” Konferansı Gerçekleştirildi
“Yaşlılıkta Egzersiz ve Kronik Hastalıklar” Konferansı Gerçekleştirildi
ESOGÜ Öğretim Üyesi Avrupa Bilimler ve Sanatlar Akademisi’ne Üye Seçildi
ESOGÜ Öğretim Üyesi Avrupa Bilimler ve Sanatlar Akademisi’ne Üye Seçildi
Rektör Adıgüzel’e ESOGÜ Dekanlarından Ziyaret
Rektör Adıgüzel’e ESOGÜ Dekanlarından Ziyaret
Öğretmen Akademileri Kapsamında “Türk Mitolojisi” Söyleşisi Gerçekleştirildi
Öğretmen Akademileri Kapsamında “Türk Mitolojisi” Söyleşisi Gerçekleştirildi

Bunlar da ilginizi çekebilir