Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
1 Şubat 2025 Cumartesi Okuma 24.370

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştiriyor. Türk Mutfak Kültürü ve Uluslararası Mutfak Kültürü alanında çalışmalar yapan bölüm, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer almasını hedefliyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü bölümün öğrencilerine sunduğu olanaklardan bahsetti.

 “Öğrencilerimiz ile sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz”

Öğrencilerine her açıdan kapsamlı bir eğitim verebildiklerini belirten Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yapmış olduğumuz çeşitli protokoller kapsamında öğrencilerimize Türkiye’deki belirli otellerde staj imkanları sağlayabiliyoruz. Bunun yanında Erasmus Staj ve Öğrenci Değişimi programları ile öğrencilerimizin hem eğitim hem de iş imkânları bakımından Çekya, Polonya, İspanya, Portekiz gibi ülkelerle iş birliklerimiz mevcut. Fakülte olarak her yıl düzenlediğimiz ‘Kariyer Günleri’ etkinliği ile de sektörde yer alan otuza yakın turizm paydaşımızı okulumuzda ağırlıyoruz. Bu kurumlar öğrencilerimize staj imkânı sağlıyorlar. Ayrıca fakülte olarak derslik ve uygulamalı dersler için mutfak ve laboratuvar imkanlarımızı öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Eksikliklerimizi tamamlamak ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bu süreçte onlarla sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz. Bu sayede çok daha hızlı ve etkin yol alabiliyoruz. Fakülte olarak öğrencilerimize sağlayacağımız imkanlarımızı sürekli geliştirmek ve yenilemek önceliğimiz oldu ve olmaya da devam ediyor.”

Ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz

Prof. Dr. Yüncü ayrıca, “Öğrencilerimizin fikirleri ve tavsiyeleri bizim için çok değerli” diyerek “Derslerimizde öğretim elemanları olarak öğrencilerimiz ile sürekli açık iletişimdeyiz. Bu sayede hem biz öğrencilerimize yeni bilgiler ve teknikler öğretiyoruz hem de onlar sayesinde bizler de gelişmeye, ders içeriklerimizi şekillendirmeye devam ediyoruz. Bölüm olarak öğrencilerimizin temellerinin sağlam olması için ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz. Türk ve dünya mutfağı dersleri, içecek ve tatlı dersleri gibi birçok alanda öğrencilerimize bilgi ve teknik katmaya çalışıyoruz. Farklı alanlarda uzman kişileri öğrencilerimiz ile tanıştırarak onların tecrübelerinden ve tavsiyelerinden yararlanmalarını sağlıyoruz. Ders içeriklerimizin öğrencilerimize anlaşılır biçimde aktarılması için teorik ve uygulamalı derslerimizi işlerken öğrencilerimizin sürekli olarak işin içinde olmasına önem veriyor ve öğrencilerimizin tecrübe kazanmasını ön planda tutuyoruz.”  ifadelerini kullandı.

“Mutfak televizyonlarda yansıtıldığı gibi olmayabiliyor”

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü seçmek isteyen öğrencilerin buradaki işleyişi ve gösterilmesi gereken çabayı bilerek bu bölümü seçmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Yüncü öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Mutfak televizyonlarda farklı yansıtılabiliyor ve bazı öğrencilerimiz bu görüntülerin etkisi ile tercihlerini gerçekleştirip bölüme başladıklarında şaşırabiliyorlar. Öğrencilerimiz aldıkları teorik ve uygulamalı dersler ile gerçek eğitimi tecrübe ediyorlar. Bu sebeple gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin bölümün işleyişini araştırıp kendilerine uygunluğunu tartmalarını tavsiye ederim. Mutfak, çalışanların sürekli keskin aletlerle ve ateşle bir arada olduğu ve uzun saatler çalıştıkları bir ortam. Bunun için öğrencilerimiz tercihlerini yaparken mutfağın getirilerini düşünmeli ve işlerini severek yapabilmeleri için araştırmalarını gerçekleştirmeli.”

Gastronomi alanında Türkiye’de ve dünyada; bilimsel yönü gelişmiş, yenilikleri takip eden, belirli bir ekol çerçevesinde ve evrensel etik ilkelerine saygılı yetişen bireyleri ile Türk mutfağının geliştirilmesinde öncü ve yenilikler getiren tanınırlığı yüksek bir bölüm olmak Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amaçları arasında yer alıyor.

 



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Eğitim

Uluslararası Cevat Ülger AİHL’den Filistin’e Yardım Kermesi
Uluslararası Cevat Ülger AİHL’den Filistin’e Yardım Kermesi
Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesine “TEB Eczacılık Akademisi Teşvik Ödülü”
Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesine “TEB Eczacılık Akademisi Teşvik Ödülü”
Rektör Adıgüzel’den Anadolu Üniversitesi’nin 67. Kuruluş Yıldönümü Mesajı
Rektör Adıgüzel’den Anadolu Üniversitesi’nin 67. Kuruluş Yıldönümü Mesajı
2. Raylı Sistemler Kongre ve Sergisi Eskişehir’de Başladı
2. Raylı Sistemler Kongre ve Sergisi Eskişehir’de Başladı
Eskişehir Öğretmen Akademileri Projesi Başladı
Eskişehir Öğretmen Akademileri Projesi Başladı
GreenEUR Projesi İkinci Ulusötesi Toplantısı ESTÜ’de Gerçekleştirildi
GreenEUR Projesi İkinci Ulusötesi Toplantısı ESTÜ’de Gerçekleştirildi
Eskişehir’de Özel Yurt Denetimleri Titizlikle Devam Ediyor
Eskişehir’de Özel Yurt Denetimleri Titizlikle Devam Ediyor
Hukuk Fakültelerine Girişte Başarı Sıralaması 100 Bine Çekiliyor
Hukuk Fakültelerine Girişte Başarı Sıralaması 100 Bine Çekiliyor
“Dijital dönüşüme yön veren bir yapılanma sürecindeyiz”
“Dijital dönüşüme yön veren bir yapılanma sürecindeyiz”
MEB ve Şule Yüksel Şenler Vakfı’ndan Kütüphane Seferberliği
MEB ve Şule Yüksel Şenler Vakfı’ndan Kütüphane Seferberliği
Yüz Binlerce Öğrencinin Merakla Beklediği LGS Sınav Tarihi Belli Oldu
Yüz Binlerce Öğrencinin Merakla Beklediği LGS Sınav Tarihi Belli Oldu
Eskişehir’de Okullar Sporla Buluşuyor: 30 Yeni Saha Öğrencilerin Hizmetinde
Eskişehir’de Okullar Sporla Buluşuyor: 30 Yeni Saha Öğrencilerin Hizmetinde
ESOGÜ İlahiyat Fakültesi’nde Kariyer Günleri: "Diyanet İşlerinde Gelecek Sensin" Paneli
ESOGÜ İlahiyat Fakültesi’nde Kariyer Günleri: "Diyanet İşlerinde Gelecek Sensin" Paneli
Anadolu Üniversitesi’nden Öğrencilere Kariyer Desteği: "İş Gardırobu" Açıldı
Anadolu Üniversitesi’nden Öğrencilere Kariyer Desteği: "İş Gardırobu" Açıldı
Görevde Yükselen Öğretim Üyeleri Profesörlük Cübbelerini Giydi
Görevde Yükselen Öğretim Üyeleri Profesörlük Cübbelerini Giydi
EMYO mezunu Şef dünya sahnesinde Anadolu Üniversitesini temsil ediyor
EMYO mezunu Şef dünya sahnesinde Anadolu Üniversitesini temsil ediyor
Nilüfer Kutlu’dan İletişim Öğrencilerine Tavsiyeler: "Haber Spikeri Nasıl Olunur?"
Nilüfer Kutlu’dan İletişim Öğrencilerine Tavsiyeler: "Haber Spikeri Nasıl Olunur?"
Sınav Haftasında Anadolu Üniversitesi Öğrencilerine Sıcak Mola
Sınav Haftasında Anadolu Üniversitesi Öğrencilerine Sıcak Mola
Eskişehir’de hafızlar geleceğe nefes oldu
Eskişehir’de hafızlar geleceğe nefes oldu
GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuru Sonuçları Açıklandı
GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuru Sonuçları Açıklandı
Cemal Ererdi Anaokulu: Eskişehir’in İlk TSE Belgeli Anaokulu Oldu
Cemal Ererdi Anaokulu: Eskişehir’in İlk TSE Belgeli Anaokulu Oldu
Eskişehirli Öğretmenden Hikâye Yarışmasında Büyük Başarı
Eskişehirli Öğretmenden Hikâye Yarışmasında Büyük Başarı
Anadolu Üniversitesi’nde Kurumsal Akreditasyon Süreci Başladı
Anadolu Üniversitesi’nde Kurumsal Akreditasyon Süreci Başladı
Kızılay Haftası İl Programı Şehit Onur İlkhan İlkokulu’nda Coşkuyla Kutlandı
Kızılay Haftası İl Programı Şehit Onur İlkhan İlkokulu’nda Coşkuyla Kutlandı
ESTÜ Uzmanları Gebze Zemin İncelemelerine Kritik Katkı Sunuyor
ESTÜ Uzmanları Gebze Zemin İncelemelerine Kritik Katkı Sunuyor
Kasım Ayı "Duygusal Farkındalık" Bülteni Yayımlandı
Kasım Ayı "Duygusal Farkındalık" Bülteni Yayımlandı
TOBB Bilim Sanat ve AR-GE Merkezi Eskişehir’de Açıldı
TOBB Bilim Sanat ve AR-GE Merkezi Eskişehir’de Açıldı
YÖK’ün Yeni MYO Modeli ve Uzun Stajlar Herkesi Memnun Etti
YÖK’ün Yeni MYO Modeli ve Uzun Stajlar Herkesi Memnun Etti
Anadolu Üniversitesi’nden Turist Rehberlerine Uzmanlaşma Eğitimi
Anadolu Üniversitesi’nden Turist Rehberlerine Uzmanlaşma Eğitimi
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, Sınırları Aşarak Yurt Dışına Taşındı
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, Sınırları Aşarak Yurt Dışına Taşındı
Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu Türkiye İkincisi!
Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu Türkiye İkincisi!
Anadolu Üniversitesi, "Türk Dili ve Kültürü Programı"nı Tanıttı
Anadolu Üniversitesi, "Türk Dili ve Kültürü Programı"nı Tanıttı
"Geleceğin Meslekî Eğitimi Çalıştayı" Eskişehir’de Gerçekleştirildi
"Geleceğin Meslekî Eğitimi Çalıştayı" Eskişehir’de Gerçekleştirildi
EMYO Aşçılık Programı’nda "Akran Değerleme Çalıştayı" Düzenlendi
EMYO Aşçılık Programı’nda "Akran Değerleme Çalıştayı" Düzenlendi
YÖK’ten Tarihi Karar: Başarılı Öğrenciler Üniversiteyi 3 Yılda Bitirebilecek!
YÖK’ten Tarihi Karar: Başarılı Öğrenciler Üniversiteyi 3 Yılda Bitirebilecek!
Anadolu Üniversitesi SKS’den Yazılıkaya (Midas Anıtı) Doğa Yürüyüşü
Anadolu Üniversitesi SKS’den Yazılıkaya (Midas Anıtı) Doğa Yürüyüşü
"SAVUNMADAN SANATA: GENÇ TASARIMLAR" Yarışması Başvuruları Başladı
"SAVUNMADAN SANATA: GENÇ TASARIMLAR" Yarışması Başvuruları Başladı
ESTÜ’de Uluslararası Öğrenciler Kültür Günü’nde 20 Farklı Ülkenin Kültürü Buluştu
ESTÜ’de Uluslararası Öğrenciler Kültür Günü’nde 20 Farklı Ülkenin Kültürü Buluştu
Eskişehir OSB’de Cumhuriyetin 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Eskişehir OSB’de Cumhuriyetin 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı
İÇEM ve Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’ndan Cumhuriyet Bayramı Korteji
İÇEM ve Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’ndan Cumhuriyet Bayramı Korteji
Eskişehir’de Harezmi Eğitim Modeli Başlangıç Toplantısı Yapıldı
Eskişehir’de Harezmi Eğitim Modeli Başlangıç Toplantısı Yapıldı
Sürdürülebilirlik ve Girişimcilik Zirvesi ESTÜ’de Gerçekleşti
Sürdürülebilirlik ve Girişimcilik Zirvesi ESTÜ’de Gerçekleşti

Bunlar da ilginizi çekebilir