Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
1 Şubat 2025 Cumartesi Okuma 24.241

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştiriyor. Türk Mutfak Kültürü ve Uluslararası Mutfak Kültürü alanında çalışmalar yapan bölüm, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer almasını hedefliyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü bölümün öğrencilerine sunduğu olanaklardan bahsetti.

 “Öğrencilerimiz ile sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz”

Öğrencilerine her açıdan kapsamlı bir eğitim verebildiklerini belirten Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yapmış olduğumuz çeşitli protokoller kapsamında öğrencilerimize Türkiye’deki belirli otellerde staj imkanları sağlayabiliyoruz. Bunun yanında Erasmus Staj ve Öğrenci Değişimi programları ile öğrencilerimizin hem eğitim hem de iş imkânları bakımından Çekya, Polonya, İspanya, Portekiz gibi ülkelerle iş birliklerimiz mevcut. Fakülte olarak her yıl düzenlediğimiz ‘Kariyer Günleri’ etkinliği ile de sektörde yer alan otuza yakın turizm paydaşımızı okulumuzda ağırlıyoruz. Bu kurumlar öğrencilerimize staj imkânı sağlıyorlar. Ayrıca fakülte olarak derslik ve uygulamalı dersler için mutfak ve laboratuvar imkanlarımızı öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Eksikliklerimizi tamamlamak ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bu süreçte onlarla sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz. Bu sayede çok daha hızlı ve etkin yol alabiliyoruz. Fakülte olarak öğrencilerimize sağlayacağımız imkanlarımızı sürekli geliştirmek ve yenilemek önceliğimiz oldu ve olmaya da devam ediyor.”

Ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz

Prof. Dr. Yüncü ayrıca, “Öğrencilerimizin fikirleri ve tavsiyeleri bizim için çok değerli” diyerek “Derslerimizde öğretim elemanları olarak öğrencilerimiz ile sürekli açık iletişimdeyiz. Bu sayede hem biz öğrencilerimize yeni bilgiler ve teknikler öğretiyoruz hem de onlar sayesinde bizler de gelişmeye, ders içeriklerimizi şekillendirmeye devam ediyoruz. Bölüm olarak öğrencilerimizin temellerinin sağlam olması için ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz. Türk ve dünya mutfağı dersleri, içecek ve tatlı dersleri gibi birçok alanda öğrencilerimize bilgi ve teknik katmaya çalışıyoruz. Farklı alanlarda uzman kişileri öğrencilerimiz ile tanıştırarak onların tecrübelerinden ve tavsiyelerinden yararlanmalarını sağlıyoruz. Ders içeriklerimizin öğrencilerimize anlaşılır biçimde aktarılması için teorik ve uygulamalı derslerimizi işlerken öğrencilerimizin sürekli olarak işin içinde olmasına önem veriyor ve öğrencilerimizin tecrübe kazanmasını ön planda tutuyoruz.”  ifadelerini kullandı.

“Mutfak televizyonlarda yansıtıldığı gibi olmayabiliyor”

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü seçmek isteyen öğrencilerin buradaki işleyişi ve gösterilmesi gereken çabayı bilerek bu bölümü seçmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Yüncü öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Mutfak televizyonlarda farklı yansıtılabiliyor ve bazı öğrencilerimiz bu görüntülerin etkisi ile tercihlerini gerçekleştirip bölüme başladıklarında şaşırabiliyorlar. Öğrencilerimiz aldıkları teorik ve uygulamalı dersler ile gerçek eğitimi tecrübe ediyorlar. Bu sebeple gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin bölümün işleyişini araştırıp kendilerine uygunluğunu tartmalarını tavsiye ederim. Mutfak, çalışanların sürekli keskin aletlerle ve ateşle bir arada olduğu ve uzun saatler çalıştıkları bir ortam. Bunun için öğrencilerimiz tercihlerini yaparken mutfağın getirilerini düşünmeli ve işlerini severek yapabilmeleri için araştırmalarını gerçekleştirmeli.”

Gastronomi alanında Türkiye’de ve dünyada; bilimsel yönü gelişmiş, yenilikleri takip eden, belirli bir ekol çerçevesinde ve evrensel etik ilkelerine saygılı yetişen bireyleri ile Türk mutfağının geliştirilmesinde öncü ve yenilikler getiren tanınırlığı yüksek bir bölüm olmak Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amaçları arasında yer alıyor.

 



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Eğitim

Anadolu Üniversitesi’nden 60 Yaş Üstüne Eğitim Desteği
Anadolu Üniversitesi’nden 60 Yaş Üstüne Eğitim Desteği
Eskişehir’de ÇEDES İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Eskişehir’de ÇEDES İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Etkinlikleri Başladı
2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Etkinlikleri Başladı
İkinci Üniversite ile Kariyerinizi Güçlendirin
İkinci Üniversite ile Kariyerinizi Güçlendirin
Okul Öncesi Eğitimde Yeni Kaynak: EBA’da ’Etkinlik Havuzu’ Hizmete Açıldı
Okul Öncesi Eğitimde Yeni Kaynak: EBA’da ’Etkinlik Havuzu’ Hizmete Açıldı
Türk Yükseköğretiminin Başarısı Finlandiya’da Gündem Oldu
Türk Yükseköğretiminin Başarısı Finlandiya’da Gündem Oldu
Açıköğretim Fakültesi Mezunlarına Geniş Kariyer Fırsatları Sunuyor
Açıköğretim Fakültesi Mezunlarına Geniş Kariyer Fırsatları Sunuyor
Anadolu Üniversitesi’nden İletişim ve Medya Alanında Ön Lisans Programları
Anadolu Üniversitesi’nden İletişim ve Medya Alanında Ön Lisans Programları
Anadolu Üniversitesi’nden "İkinci Üniversite" Fırsatı
Anadolu Üniversitesi’nden "İkinci Üniversite" Fırsatı
Anadolu Üniversitesi’nden Yeni Ön Lisans Programları
Anadolu Üniversitesi’nden Yeni Ön Lisans Programları
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk’te Gündemi Değerlendirdi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk’te Gündemi Değerlendirdi
Anadolu Üniversitesi’nden Yeni Kariyer Fırsatları
Anadolu Üniversitesi’nden Yeni Kariyer Fırsatları
Bilecikli Öğrenciler İlk Derslerini Ertuğrul Gazi Türbesi’nde Yaptı
Bilecikli Öğrenciler İlk Derslerini Ertuğrul Gazi Türbesi’nde Yaptı
ESTÜ’de "Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü" Düzenlendi
ESTÜ’de "Ufuk Avrupa Programı Bilgi Günü" Düzenlendi
Sabiha Gökçen MTAL, TEKNOFEST’te Türkiye Birincisi Oldu!
Sabiha Gökçen MTAL, TEKNOFEST’te Türkiye Birincisi Oldu!
Tıp Fakültesi’nin Yeni Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi
Tıp Fakültesi’nin Yeni Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi
Bankacılık ve Sigortacılık ile Bilgisayar Programcılığına İkinci Üniversite İmkanı
Bankacılık ve Sigortacılık ile Bilgisayar Programcılığına İkinci Üniversite İmkanı
Otizmli Gençlerin İstihdamı İçin Yeni Bir Proje Başlatıldı
Otizmli Gençlerin İstihdamı İçin Yeni Bir Proje Başlatıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun Yapay Zekâ Okuluna Rekor Başvuru
Yükseköğretim Kurulu’nun Yapay Zekâ Okuluna Rekor Başvuru
TÜBİTAK Fen Lisesi, 2025-2026 Eğitim Yılına Başladı
TÜBİTAK Fen Lisesi, 2025-2026 Eğitim Yılına Başladı
Aşırı Ödev ve Yüksek Aile Beklentileri Çocuklarda Kaygıya Yol Açabilir
Aşırı Ödev ve Yüksek Aile Beklentileri Çocuklarda Kaygıya Yol Açabilir
Anadolu Üniversitesi’nden Yeşil Dönüşüm: Kampüs Doğayla Yeniden Buluştu
Anadolu Üniversitesi’nden Yeşil Dönüşüm: Kampüs Doğayla Yeniden Buluştu
Odunpazarı Müftülüğünden 25 Öğrenciye Hafızlık İcazeti
Odunpazarı Müftülüğünden 25 Öğrenciye Hafızlık İcazeti
ARİNKOM TTO Girişimcileri PitchChallenge’da Yatırımcılarla Buluştu
ARİNKOM TTO Girişimcileri PitchChallenge’da Yatırımcılarla Buluştu
Anadolu Üniversitesi’nden TÜBİTAK’a Destekli Araştırma
Anadolu Üniversitesi’nden TÜBİTAK’a Destekli Araştırma
TEI’den Yeni Eğitim Döneminde Öğrencilere Destek
TEI’den Yeni Eğitim Döneminde Öğrencilere Destek
Türkiye’ye Yeni Şefler Yetiştirilecek: Gastronomi Liselerine Öğrenci Alımı Başlıyor
Türkiye’ye Yeni Şefler Yetiştirilecek: Gastronomi Liselerine Öğrenci Alımı Başlıyor
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınav Tarihleri Belli Oldu
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınav Tarihleri Belli Oldu
GSB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı
GSB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı
Üniversite Öğrencileri İçin Burs Rehberi
Üniversite Öğrencileri İçin Burs Rehberi
Hafızlık Tespit Sınavında Tam Başarı
Hafızlık Tespit Sınavında Tam Başarı
Alp Havacılık ile Mesleki Eğitim İş Birliği: 20 Öğrenci Programa Katılacak
Alp Havacılık ile Mesleki Eğitim İş Birliği: 20 Öğrenci Programa Katılacak
Anadolu Üniversitesi Öğrencisi Uluslararası Sanat Yarışmalarında Ödüller Kazandı
Anadolu Üniversitesi Öğrencisi Uluslararası Sanat Yarışmalarında Ödüller Kazandı
Hayırsever İş İnsanı Avni Ongurlar, Okula Malzeme Bağışında Bulundu
Hayırsever İş İnsanı Avni Ongurlar, Okula Malzeme Bağışında Bulundu
Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı Yapıldı
Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı Yapıldı
Uluslararası Katılımlı Organik Kimya Kongresi Eskişehir’de Başladı
Uluslararası Katılımlı Organik Kimya Kongresi Eskişehir’de Başladı
Aşırı Özen ve Pazarlık, Okula Uyum Sürecini Zorlaştırıyor
Aşırı Özen ve Pazarlık, Okula Uyum Sürecini Zorlaştırıyor
OECD Raporu: Türkiye Eğitimde Hızla Yükseliyor
OECD Raporu: Türkiye Eğitimde Hızla Yükseliyor
Anadolu Üniversitesi, Eski Dekanı Prof. Dr. Gül Durmuşoğlu Köse’yi Kaybetti
Anadolu Üniversitesi, Eski Dekanı Prof. Dr. Gül Durmuşoğlu Köse’yi Kaybetti
Anadolu Üniversitesi’nden Yeni İkinci Üniversite Fırsatları
Anadolu Üniversitesi’nden Yeni İkinci Üniversite Fırsatları
AÖF Öğrencilerine Yönelik "İş Hayatında Başarı Eğitimi" Düzenlendi
AÖF Öğrencilerine Yönelik "İş Hayatında Başarı Eğitimi" Düzenlendi
"TÜBİTAK 1001 Deneyim Paylaşımı Toplantısı" Gerçekleştirildi
"TÜBİTAK 1001 Deneyim Paylaşımı Toplantısı" Gerçekleştirildi

Bunlar da ilginizi çekebilir