Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
1 Şubat 2025 Cumartesi Okuma 24.405

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştiriyor. Türk Mutfak Kültürü ve Uluslararası Mutfak Kültürü alanında çalışmalar yapan bölüm, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer almasını hedefliyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü bölümün öğrencilerine sunduğu olanaklardan bahsetti.

 “Öğrencilerimiz ile sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz”

Öğrencilerine her açıdan kapsamlı bir eğitim verebildiklerini belirten Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yapmış olduğumuz çeşitli protokoller kapsamında öğrencilerimize Türkiye’deki belirli otellerde staj imkanları sağlayabiliyoruz. Bunun yanında Erasmus Staj ve Öğrenci Değişimi programları ile öğrencilerimizin hem eğitim hem de iş imkânları bakımından Çekya, Polonya, İspanya, Portekiz gibi ülkelerle iş birliklerimiz mevcut. Fakülte olarak her yıl düzenlediğimiz ‘Kariyer Günleri’ etkinliği ile de sektörde yer alan otuza yakın turizm paydaşımızı okulumuzda ağırlıyoruz. Bu kurumlar öğrencilerimize staj imkânı sağlıyorlar. Ayrıca fakülte olarak derslik ve uygulamalı dersler için mutfak ve laboratuvar imkanlarımızı öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Eksikliklerimizi tamamlamak ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bu süreçte onlarla sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz. Bu sayede çok daha hızlı ve etkin yol alabiliyoruz. Fakülte olarak öğrencilerimize sağlayacağımız imkanlarımızı sürekli geliştirmek ve yenilemek önceliğimiz oldu ve olmaya da devam ediyor.”

Ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz

Prof. Dr. Yüncü ayrıca, “Öğrencilerimizin fikirleri ve tavsiyeleri bizim için çok değerli” diyerek “Derslerimizde öğretim elemanları olarak öğrencilerimiz ile sürekli açık iletişimdeyiz. Bu sayede hem biz öğrencilerimize yeni bilgiler ve teknikler öğretiyoruz hem de onlar sayesinde bizler de gelişmeye, ders içeriklerimizi şekillendirmeye devam ediyoruz. Bölüm olarak öğrencilerimizin temellerinin sağlam olması için ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz. Türk ve dünya mutfağı dersleri, içecek ve tatlı dersleri gibi birçok alanda öğrencilerimize bilgi ve teknik katmaya çalışıyoruz. Farklı alanlarda uzman kişileri öğrencilerimiz ile tanıştırarak onların tecrübelerinden ve tavsiyelerinden yararlanmalarını sağlıyoruz. Ders içeriklerimizin öğrencilerimize anlaşılır biçimde aktarılması için teorik ve uygulamalı derslerimizi işlerken öğrencilerimizin sürekli olarak işin içinde olmasına önem veriyor ve öğrencilerimizin tecrübe kazanmasını ön planda tutuyoruz.”  ifadelerini kullandı.

“Mutfak televizyonlarda yansıtıldığı gibi olmayabiliyor”

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü seçmek isteyen öğrencilerin buradaki işleyişi ve gösterilmesi gereken çabayı bilerek bu bölümü seçmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Yüncü öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Mutfak televizyonlarda farklı yansıtılabiliyor ve bazı öğrencilerimiz bu görüntülerin etkisi ile tercihlerini gerçekleştirip bölüme başladıklarında şaşırabiliyorlar. Öğrencilerimiz aldıkları teorik ve uygulamalı dersler ile gerçek eğitimi tecrübe ediyorlar. Bu sebeple gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin bölümün işleyişini araştırıp kendilerine uygunluğunu tartmalarını tavsiye ederim. Mutfak, çalışanların sürekli keskin aletlerle ve ateşle bir arada olduğu ve uzun saatler çalıştıkları bir ortam. Bunun için öğrencilerimiz tercihlerini yaparken mutfağın getirilerini düşünmeli ve işlerini severek yapabilmeleri için araştırmalarını gerçekleştirmeli.”

Gastronomi alanında Türkiye’de ve dünyada; bilimsel yönü gelişmiş, yenilikleri takip eden, belirli bir ekol çerçevesinde ve evrensel etik ilkelerine saygılı yetişen bireyleri ile Türk mutfağının geliştirilmesinde öncü ve yenilikler getiren tanınırlığı yüksek bir bölüm olmak Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amaçları arasında yer alıyor.

 



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Eğitim

Radyo A, Spor Medyasının Önemli İsimlerini Öğrencilerle Buluşturdu
Radyo A, Spor Medyasının Önemli İsimlerini Öğrencilerle Buluşturdu
Anadolu Üniversitesi ve Özbesin A.Ş.’den "Yunus Emre Ormanı" Protokolü
Anadolu Üniversitesi ve Özbesin A.Ş.’den "Yunus Emre Ormanı" Protokolü
Anadolu Üniversitesi’nde Türkiye’nin En Kapsamlı Ulaşım Festivali “U Fest” Başlıyor
Anadolu Üniversitesi’nde Türkiye’nin En Kapsamlı Ulaşım Festivali “U Fest” Başlıyor
AFAD’dan MEB AKUB Ekibine Depremde Arama Kurtarma Eğitimi
AFAD’dan MEB AKUB Ekibine Depremde Arama Kurtarma Eğitimi
Denklik ve Belge Doğrulama Seminerleri Eskişehir’de Düzenlendi
Denklik ve Belge Doğrulama Seminerleri Eskişehir’de Düzenlendi
Tepebaşı Müftülüğünde ÇEDES Projesi Kapsamında Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi
Tepebaşı Müftülüğünde ÇEDES Projesi Kapsamında Öğrenci Buluşması Gerçekleştirildi
Rektör Adıgüzel, 17. Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Etkinliğini Ziyaret Etti
Rektör Adıgüzel, 17. Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Etkinliğini Ziyaret Etti
ESTÜ, Üniversite Tanıtım Günlerinde Aday Öğrencilerle Buluştu
ESTÜ, Üniversite Tanıtım Günlerinde Aday Öğrencilerle Buluştu
Öğretmen Akademileri Kapsamında “Asker Mektupları” Söyleşisi
Öğretmen Akademileri Kapsamında “Asker Mektupları” Söyleşisi
İşitme Kayıplı Çocuklar İçin Erken Matematik Toplantıları Gerçekleştirildi
İşitme Kayıplı Çocuklar İçin Erken Matematik Toplantıları Gerçekleştirildi
Anadolu Üniversitesi’nde Üniversite Tanıtım Günleri Heyecanı
Anadolu Üniversitesi’nde Üniversite Tanıtım Günleri Heyecanı
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Sinema Salonu Açıldı!
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Sinema Salonu Açıldı!
ESTÜ Rektörü ÖZCAN, Yunusemre Gözlemevi’ni Öğrencilerle Ziyaret Etti
ESTÜ Rektörü ÖZCAN, Yunusemre Gözlemevi’ni Öğrencilerle Ziyaret Etti
Meslekî Eğitimde Sektör İhtiyaçları İçin Güçlü İş Birliği Toplantısı
Meslekî Eğitimde Sektör İhtiyaçları İçin Güçlü İş Birliği Toplantısı
Hafız Mehmet Sarıcaoğlu 4-6 Yaş Kur’an Kursu’na Anlamlı Ziyaret
Hafız Mehmet Sarıcaoğlu 4-6 Yaş Kur’an Kursu’na Anlamlı Ziyaret
"Lider Çocuk Tarım Kampı"nda Eskişehirli Öğrenciler Kooperatifçilik Kültürünü Tanıdı
"Lider Çocuk Tarım Kampı"nda Eskişehirli Öğrenciler Kooperatifçilik Kültürünü Tanıdı
TEI’den Eskişehir’in En Kıdemli Öğretmenine Anlamlı Ziyaret
TEI’den Eskişehir’in En Kıdemli Öğretmenine Anlamlı Ziyaret
Anadolu Üniversitesi Teknofest Kulübü’nden Geleceğe 200 Fidan
Anadolu Üniversitesi Teknofest Kulübü’nden Geleceğe 200 Fidan
ESTÜ Koordinatörlüğündeki EPD-Net Projesi İki Üniversitede Tanıtıldı
ESTÜ Koordinatörlüğündeki EPD-Net Projesi İki Üniversitede Tanıtıldı
Yurtlarda Sağlıklı ve Güvenli Hizmet İçin Kapsamlı Denetimler Sürüyor
Yurtlarda Sağlıklı ve Güvenli Hizmet İçin Kapsamlı Denetimler Sürüyor
Anadolu Üniversitesi’nde YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Hazırlıkları
Anadolu Üniversitesi’nde YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Hazırlıkları
YÖK ve Türk Akademisi Arasında İmzalar Atıldı
YÖK ve Türk Akademisi Arasında İmzalar Atıldı
İlk Kez Burs/Kredi Alacak Öğrencilere Ödemeler Başladı
İlk Kez Burs/Kredi Alacak Öğrencilere Ödemeler Başladı
Anadolu Üniversitesi’nde "17. Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği" Başladı
Anadolu Üniversitesi’nde "17. Uluslararası Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği" Başladı
GençTek’te Eskişehir İmzası: Hazırlık Toplantısı Gerçekleşti
GençTek’te Eskişehir İmzası: Hazırlık Toplantısı Gerçekleşti
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Çalışmaları Eskişehir’de İncelendi
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Çalışmaları Eskişehir’de İncelendi
"Bir Işık, Bin Değer" Ulusal Fotoğraf Yarışması Başvuruları Başladı
"Bir Işık, Bin Değer" Ulusal Fotoğraf Yarışması Başvuruları Başladı
YÖK’ten Üniversiteye Yeni Model: Başarılı Öğrenciye 3 Yılda Mezuniyet İmkanı
YÖK’ten Üniversiteye Yeni Model: Başarılı Öğrenciye 3 Yılda Mezuniyet İmkanı
Anadolu Üniversitesi ve AIOA Arasında Dijital Eğitimde İş Birliği
Anadolu Üniversitesi ve AIOA Arasında Dijital Eğitimde İş Birliği
Anadolu Üniversitesi 2600 Öğrenciye Yemek Bursu Desteği Sağlıyor
Anadolu Üniversitesi 2600 Öğrenciye Yemek Bursu Desteği Sağlıyor
Ara tatil sona erdi: Peki 15 Tatil Ne Zaman Başlıyor?
Ara tatil sona erdi: Peki 15 Tatil Ne Zaman Başlıyor?
Anadolu Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği
Anadolu Üniversitesi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği
Genç Girişimcilik, MEB ve KGF İş Birliğiyle Dev Bütçeyle Desteklenecek
Genç Girişimcilik, MEB ve KGF İş Birliğiyle Dev Bütçeyle Desteklenecek
Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Nariman Celal’den Anadolu Üniversitesi’ne Ziyaret
Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Nariman Celal’den Anadolu Üniversitesi’ne Ziyaret
Radyo ESTÜ “Radyo Programcılığı Eğitimi 2025” Başladı
Radyo ESTÜ “Radyo Programcılığı Eğitimi 2025” Başladı
Almanya Federal Yurttaşlık Eğitimi Ajansı’ndan Anadolu Üniversitesi’ne Ziyaret
Almanya Federal Yurttaşlık Eğitimi Ajansı’ndan Anadolu Üniversitesi’ne Ziyaret
Anadolu Üniversitesi ANAMEZUN Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı
Anadolu Üniversitesi ANAMEZUN Tanıtım ve Değerlendirme Toplantısı
Anadolu Üniversitesi’nde Seramiğin Dönüşen Rolü Çalıştayı
Anadolu Üniversitesi’nde Seramiğin Dönüşen Rolü Çalıştayı
Porsuk MYO Öğrencilerinden Toplumsal Fayda Projesi: “Sosyal Durak”
Porsuk MYO Öğrencilerinden Toplumsal Fayda Projesi: “Sosyal Durak”
ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan’dan Bakanlık Ziyareti
ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan’dan Bakanlık Ziyareti
ESTÜ Endüstriyel Tasarım Öğrencilerinden Ulusal Ambalaj Tasarımı Başarısı
ESTÜ Endüstriyel Tasarım Öğrencilerinden Ulusal Ambalaj Tasarımı Başarısı
MEB BİLSEM Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu Yayımlandı
MEB BİLSEM Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu Yayımlandı

Bunlar da ilginizi çekebilir