Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
1 Şubat 2025 Cumartesi Okuma 24.460

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştiriyor. Türk Mutfak Kültürü ve Uluslararası Mutfak Kültürü alanında çalışmalar yapan bölüm, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer almasını hedefliyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü bölümün öğrencilerine sunduğu olanaklardan bahsetti.

 “Öğrencilerimiz ile sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz”

Öğrencilerine her açıdan kapsamlı bir eğitim verebildiklerini belirten Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yapmış olduğumuz çeşitli protokoller kapsamında öğrencilerimize Türkiye’deki belirli otellerde staj imkanları sağlayabiliyoruz. Bunun yanında Erasmus Staj ve Öğrenci Değişimi programları ile öğrencilerimizin hem eğitim hem de iş imkânları bakımından Çekya, Polonya, İspanya, Portekiz gibi ülkelerle iş birliklerimiz mevcut. Fakülte olarak her yıl düzenlediğimiz ‘Kariyer Günleri’ etkinliği ile de sektörde yer alan otuza yakın turizm paydaşımızı okulumuzda ağırlıyoruz. Bu kurumlar öğrencilerimize staj imkânı sağlıyorlar. Ayrıca fakülte olarak derslik ve uygulamalı dersler için mutfak ve laboratuvar imkanlarımızı öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Eksikliklerimizi tamamlamak ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bu süreçte onlarla sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz. Bu sayede çok daha hızlı ve etkin yol alabiliyoruz. Fakülte olarak öğrencilerimize sağlayacağımız imkanlarımızı sürekli geliştirmek ve yenilemek önceliğimiz oldu ve olmaya da devam ediyor.”

Ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz

Prof. Dr. Yüncü ayrıca, “Öğrencilerimizin fikirleri ve tavsiyeleri bizim için çok değerli” diyerek “Derslerimizde öğretim elemanları olarak öğrencilerimiz ile sürekli açık iletişimdeyiz. Bu sayede hem biz öğrencilerimize yeni bilgiler ve teknikler öğretiyoruz hem de onlar sayesinde bizler de gelişmeye, ders içeriklerimizi şekillendirmeye devam ediyoruz. Bölüm olarak öğrencilerimizin temellerinin sağlam olması için ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz. Türk ve dünya mutfağı dersleri, içecek ve tatlı dersleri gibi birçok alanda öğrencilerimize bilgi ve teknik katmaya çalışıyoruz. Farklı alanlarda uzman kişileri öğrencilerimiz ile tanıştırarak onların tecrübelerinden ve tavsiyelerinden yararlanmalarını sağlıyoruz. Ders içeriklerimizin öğrencilerimize anlaşılır biçimde aktarılması için teorik ve uygulamalı derslerimizi işlerken öğrencilerimizin sürekli olarak işin içinde olmasına önem veriyor ve öğrencilerimizin tecrübe kazanmasını ön planda tutuyoruz.”  ifadelerini kullandı.

“Mutfak televizyonlarda yansıtıldığı gibi olmayabiliyor”

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü seçmek isteyen öğrencilerin buradaki işleyişi ve gösterilmesi gereken çabayı bilerek bu bölümü seçmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Yüncü öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Mutfak televizyonlarda farklı yansıtılabiliyor ve bazı öğrencilerimiz bu görüntülerin etkisi ile tercihlerini gerçekleştirip bölüme başladıklarında şaşırabiliyorlar. Öğrencilerimiz aldıkları teorik ve uygulamalı dersler ile gerçek eğitimi tecrübe ediyorlar. Bu sebeple gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin bölümün işleyişini araştırıp kendilerine uygunluğunu tartmalarını tavsiye ederim. Mutfak, çalışanların sürekli keskin aletlerle ve ateşle bir arada olduğu ve uzun saatler çalıştıkları bir ortam. Bunun için öğrencilerimiz tercihlerini yaparken mutfağın getirilerini düşünmeli ve işlerini severek yapabilmeleri için araştırmalarını gerçekleştirmeli.”

Gastronomi alanında Türkiye’de ve dünyada; bilimsel yönü gelişmiş, yenilikleri takip eden, belirli bir ekol çerçevesinde ve evrensel etik ilkelerine saygılı yetişen bireyleri ile Türk mutfağının geliştirilmesinde öncü ve yenilikler getiren tanınırlığı yüksek bir bölüm olmak Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amaçları arasında yer alıyor.

 



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Eğitim

ESTÜ’de Uluslararası Yapay Zekâ Destekli Şehir Planlama Projesi Başladı
ESTÜ’de Uluslararası Yapay Zekâ Destekli Şehir Planlama Projesi Başladı
Eskişehir’e Büyük Gurur: Etkin Koleji Robotex International’da Dünya İkincisi!
Eskişehir’e Büyük Gurur: Etkin Koleji Robotex International’da Dünya İkincisi!
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay’dan Anadolu Üniversitesi’ne Ziyaret
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay’dan Anadolu Üniversitesi’ne Ziyaret
Anadolu Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Arasında İş Birliği Protokolü
Anadolu Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Arasında İş Birliği Protokolü
Eskişehir Üniversitelerinde Ulaşım ve Personel Sorunları Masaya Yatırıldı
Eskişehir Üniversitelerinde Ulaşım ve Personel Sorunları Masaya Yatırıldı
Bakan Yardımcısı Eminoğlu, OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileriyle Buluştu
Bakan Yardımcısı Eminoğlu, OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileriyle Buluştu
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Otomotiv Alanında Türkiye Üçüncüsü Oldu
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Otomotiv Alanında Türkiye Üçüncüsü Oldu
İl Millî Eğitim Müdürü Aydın, Dumlupınar İlkokulunu Ziyaret Etti
İl Millî Eğitim Müdürü Aydın, Dumlupınar İlkokulunu Ziyaret Etti
Tepebaşı Müftülüğü’nden ÇEDES Kapsamında Lise Öğrencileri Buluşması
Tepebaşı Müftülüğü’nden ÇEDES Kapsamında Lise Öğrencileri Buluşması
Anadolu Üniversitesi, Adana Üniversite Tanıtım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
Anadolu Üniversitesi, Adana Üniversite Tanıtım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
ANAKARİYER’den Kariyer Söyleşileri Devam Ediyor: Mikrogrup Tecrübesi Paylaşıldı
ANAKARİYER’den Kariyer Söyleşileri Devam Ediyor: Mikrogrup Tecrübesi Paylaşıldı
Odunpazarı’nda Kısa Film Yarışması İçin İmzalar Atıldı
Odunpazarı’nda Kısa Film Yarışması İçin İmzalar Atıldı
ESTÜ’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği Gerçekleştirildi
ESTÜ’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği Gerçekleştirildi
Cahit Kural İlkokulu’nda Yöresel Kıyafet Defilesi Gerçekleştirildi
Cahit Kural İlkokulu’nda Yöresel Kıyafet Defilesi Gerçekleştirildi
ESTÜ’lü Öğrencilerden Fikrim Gelecek Hackathonunda Birincilik Başarısı
ESTÜ’lü Öğrencilerden Fikrim Gelecek Hackathonunda Birincilik Başarısı
ESTÜ’de Sarı Bisikletler 8 Aralık’ta Kullanıma Açıldı
ESTÜ’de Sarı Bisikletler 8 Aralık’ta Kullanıma Açıldı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Rehabilitasyon Hizmetleri Protokolüne Taraf Oldu
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Rehabilitasyon Hizmetleri Protokolüne Taraf Oldu
Meslek Liselerinde "Dijital Atölye" Dönemi Başlıyor
Meslek Liselerinde "Dijital Atölye" Dönemi Başlıyor
Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Okullarda Etkinliklerle Kutlanacak
Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Okullarda Etkinliklerle Kutlanacak
YÖK Başkanı Özvar’dan Rektörlere Müfredat ve AKTS Revizyonu Mesajı
YÖK Başkanı Özvar’dan Rektörlere Müfredat ve AKTS Revizyonu Mesajı
Yüksek Enerji Astrofiziği Kış Okulu 2026 Başvuruları Başladı!
Yüksek Enerji Astrofiziği Kış Okulu 2026 Başvuruları Başladı!
Ankara Müzik  ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Özden Anadolu Üniversitesini ziyaret etti
Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Özden Anadolu Üniversitesini ziyaret etti
STARTUPUS Girişimcilik Atölyesi 2025 Başvuruları Başladı!
STARTUPUS Girişimcilik Atölyesi 2025 Başvuruları Başladı!
Rektör Adıgüzel’den RTÜK Başkanı Daniş’e "Hayırlı Olsun" Ziyareti
Rektör Adıgüzel’den RTÜK Başkanı Daniş’e "Hayırlı Olsun" Ziyareti
Anadolu Üniversitesi Rektörü Adıgüzel’den TİKA Başkanı Eren’e Kritik Ziyaret
Anadolu Üniversitesi Rektörü Adıgüzel’den TİKA Başkanı Eren’e Kritik Ziyaret
Anadolu Üniversitesi’nde "Doğada ve Sanatta Taklit" Semineri
Anadolu Üniversitesi’nde "Doğada ve Sanatta Taklit" Semineri
Anadolu Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Orhan Oğuz’a Büyük Vefa Örneği
Anadolu Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Orhan Oğuz’a Büyük Vefa Örneği
Türkiye ve Çin Ortaklığında “Uluslararası Seramik Laboratuvarı” Kuruldu
Türkiye ve Çin Ortaklığında “Uluslararası Seramik Laboratuvarı” Kuruldu
İBF’de “Sosyal Medya Kullanımı” Söyleşisi: Fenomenden Gençlere Kritik Tavsiyeler
İBF’de “Sosyal Medya Kullanımı” Söyleşisi: Fenomenden Gençlere Kritik Tavsiyeler
Şahver Sultan Engelsiz Kur’an Kursu’nda Engelliler Günü Buluşması
Şahver Sultan Engelsiz Kur’an Kursu’nda Engelliler Günü Buluşması
Türkiye’nin Dijital Seferberliği: Veri Analizi Okulu Küresel Bir Model Oldu
Türkiye’nin Dijital Seferberliği: Veri Analizi Okulu Küresel Bir Model Oldu
Osman Efendi Yurdu’ndan Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlkokulu’na Anlamlı Ziyaret
Osman Efendi Yurdu’ndan Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlkokulu’na Anlamlı Ziyaret
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ökten’den Eskişehir’e Ziyaret: Eğitim ve Kültür İncelemesi
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ökten’den Eskişehir’e Ziyaret: Eğitim ve Kültür İncelemesi
ESTÜ Öğrencileri İslami Dayanışma Oyunları Dereceleriyle Rektör Özcan’ı Ziyaret Etti
ESTÜ Öğrencileri İslami Dayanışma Oyunları Dereceleriyle Rektör Özcan’ı Ziyaret Etti
ESOGÜ’de Psikolojide Kariyer Yolculuğu Etkinliği Düzenlendi
ESOGÜ’de Psikolojide Kariyer Yolculuğu Etkinliği Düzenlendi
DİLKOM’da Otizm Perspektifinden Dil ve Konuşma Terapisi Konuşuldu
DİLKOM’da Otizm Perspektifinden Dil ve Konuşma Terapisi Konuşuldu
Belgesel Sineması: Fikirden Festivale Yolculuk Deneyimleri Paylaşıldı
Belgesel Sineması: Fikirden Festivale Yolculuk Deneyimleri Paylaşıldı
Maarif Çocuk Dergisi’nin Güz Sayısı "Her Çocuk Bir Fidandır" Temasıyla Yayımlandı
Maarif Çocuk Dergisi’nin Güz Sayısı "Her Çocuk Bir Fidandır" Temasıyla Yayımlandı
Araştırma Üniversiteleri 2025 Sıralaması Açıklandı
Araştırma Üniversiteleri 2025 Sıralaması Açıklandı
ESTÜ’de Uluslararası Sivil Havacılık Günü Etkinliği Düzenleniyor
ESTÜ’de Uluslararası Sivil Havacılık Günü Etkinliği Düzenleniyor
64 Kulüp Tek Çatı Altında: Rektör Adıgüzel Öğrenci Kulüpleriyle Buluştu
64 Kulüp Tek Çatı Altında: Rektör Adıgüzel Öğrenci Kulüpleriyle Buluştu
Cahit Zarifoğlu Ortaokulu Öğrencilerinden Örnek Dayanışma Hareketi
Cahit Zarifoğlu Ortaokulu Öğrencilerinden Örnek Dayanışma Hareketi

Bunlar da ilginizi çekebilir