Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
1 Şubat 2025 Cumartesi Okuma 24.327

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştiriyor. Türk Mutfak Kültürü ve Uluslararası Mutfak Kültürü alanında çalışmalar yapan bölüm, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer almasını hedefliyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü bölümün öğrencilerine sunduğu olanaklardan bahsetti.

 “Öğrencilerimiz ile sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz”

Öğrencilerine her açıdan kapsamlı bir eğitim verebildiklerini belirten Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yapmış olduğumuz çeşitli protokoller kapsamında öğrencilerimize Türkiye’deki belirli otellerde staj imkanları sağlayabiliyoruz. Bunun yanında Erasmus Staj ve Öğrenci Değişimi programları ile öğrencilerimizin hem eğitim hem de iş imkânları bakımından Çekya, Polonya, İspanya, Portekiz gibi ülkelerle iş birliklerimiz mevcut. Fakülte olarak her yıl düzenlediğimiz ‘Kariyer Günleri’ etkinliği ile de sektörde yer alan otuza yakın turizm paydaşımızı okulumuzda ağırlıyoruz. Bu kurumlar öğrencilerimize staj imkânı sağlıyorlar. Ayrıca fakülte olarak derslik ve uygulamalı dersler için mutfak ve laboratuvar imkanlarımızı öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Eksikliklerimizi tamamlamak ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bu süreçte onlarla sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz. Bu sayede çok daha hızlı ve etkin yol alabiliyoruz. Fakülte olarak öğrencilerimize sağlayacağımız imkanlarımızı sürekli geliştirmek ve yenilemek önceliğimiz oldu ve olmaya da devam ediyor.”

Ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz

Prof. Dr. Yüncü ayrıca, “Öğrencilerimizin fikirleri ve tavsiyeleri bizim için çok değerli” diyerek “Derslerimizde öğretim elemanları olarak öğrencilerimiz ile sürekli açık iletişimdeyiz. Bu sayede hem biz öğrencilerimize yeni bilgiler ve teknikler öğretiyoruz hem de onlar sayesinde bizler de gelişmeye, ders içeriklerimizi şekillendirmeye devam ediyoruz. Bölüm olarak öğrencilerimizin temellerinin sağlam olması için ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz. Türk ve dünya mutfağı dersleri, içecek ve tatlı dersleri gibi birçok alanda öğrencilerimize bilgi ve teknik katmaya çalışıyoruz. Farklı alanlarda uzman kişileri öğrencilerimiz ile tanıştırarak onların tecrübelerinden ve tavsiyelerinden yararlanmalarını sağlıyoruz. Ders içeriklerimizin öğrencilerimize anlaşılır biçimde aktarılması için teorik ve uygulamalı derslerimizi işlerken öğrencilerimizin sürekli olarak işin içinde olmasına önem veriyor ve öğrencilerimizin tecrübe kazanmasını ön planda tutuyoruz.”  ifadelerini kullandı.

“Mutfak televizyonlarda yansıtıldığı gibi olmayabiliyor”

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü seçmek isteyen öğrencilerin buradaki işleyişi ve gösterilmesi gereken çabayı bilerek bu bölümü seçmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Yüncü öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Mutfak televizyonlarda farklı yansıtılabiliyor ve bazı öğrencilerimiz bu görüntülerin etkisi ile tercihlerini gerçekleştirip bölüme başladıklarında şaşırabiliyorlar. Öğrencilerimiz aldıkları teorik ve uygulamalı dersler ile gerçek eğitimi tecrübe ediyorlar. Bu sebeple gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin bölümün işleyişini araştırıp kendilerine uygunluğunu tartmalarını tavsiye ederim. Mutfak, çalışanların sürekli keskin aletlerle ve ateşle bir arada olduğu ve uzun saatler çalıştıkları bir ortam. Bunun için öğrencilerimiz tercihlerini yaparken mutfağın getirilerini düşünmeli ve işlerini severek yapabilmeleri için araştırmalarını gerçekleştirmeli.”

Gastronomi alanında Türkiye’de ve dünyada; bilimsel yönü gelişmiş, yenilikleri takip eden, belirli bir ekol çerçevesinde ve evrensel etik ilkelerine saygılı yetişen bireyleri ile Türk mutfağının geliştirilmesinde öncü ve yenilikler getiren tanınırlığı yüksek bir bölüm olmak Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amaçları arasında yer alıyor.

 



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Eğitim

Mavide Bilim Eskişehir’de: İlkokul Öğrencileri Sualtı Dünyasının Gizemlerini Keşfetti
Mavide Bilim Eskişehir’de: İlkokul Öğrencileri Sualtı Dünyasının Gizemlerini Keşfetti
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Dünya Gıda Günü’nü İnönü’de Öğrencilerle Kutladı
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Dünya Gıda Günü’nü İnönü’de Öğrencilerle Kutladı
ESTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’ne ETGB Zirvesi’nden Ödül
ESTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’ne ETGB Zirvesi’nden Ödül
ESTÜ Prototip Merkezi, "Yenilik Üssü" Olma Yolunda
ESTÜ Prototip Merkezi, "Yenilik Üssü" Olma Yolunda
Edebiyat Fakültesi, Azerbaycan edebiyatının zirve ismi Anar Rızayev’i ağırladı
Edebiyat Fakültesi, Azerbaycan edebiyatının zirve ismi Anar Rızayev’i ağırladı
GSF’de 40. yıl mezunlar buluşması ve sergisi düzenlendi
GSF’de 40. yıl mezunlar buluşması ve sergisi düzenlendi
Uluslararası Öğrenci Federasyonu Kuruluyor
Uluslararası Öğrenci Federasyonu Kuruluyor
Anadolu Üniversitesi, Finlandiya ile Eğitimde Yeni Köprüler Kuruyor
Anadolu Üniversitesi, Finlandiya ile Eğitimde Yeni Köprüler Kuruyor
“Uluslararası Hukuk Bağlamında Savaş ve Çatışma Konferansı” gerçekleştirildi
“Uluslararası Hukuk Bağlamında Savaş ve Çatışma Konferansı” gerçekleştirildi
İmam Hatip Okullarının 74. Kuruluş Yıl Dönümü Eskişehir’de Kutlandı
İmam Hatip Okullarının 74. Kuruluş Yıl Dönümü Eskişehir’de Kutlandı
Eskişehir’e Yeni Anaokulu: Fuat Sezgin Anaokulu Törenle Açıldı
Eskişehir’e Yeni Anaokulu: Fuat Sezgin Anaokulu Törenle Açıldı
Milli Eğitim Bakanlığı ve Canva’dan Dijital Tasarım Dönemi
Milli Eğitim Bakanlığı ve Canva’dan Dijital Tasarım Dönemi
Anadolu Üniversitesi’nde "Öfke Kontrolü" Semineri: Öfke, Doğamızın Bir Parçası
Anadolu Üniversitesi’nde "Öfke Kontrolü" Semineri: Öfke, Doğamızın Bir Parçası
Ek Kontenjanla Yerleşen Öğrenciler İçin GSB Yurt Başvuruları Başladı
Ek Kontenjanla Yerleşen Öğrenciler İçin GSB Yurt Başvuruları Başladı
Tepebaşı’nda 11 Öğrenci Hafızlık Belgesini Aldı, Harçlıklarını Gazze’ye Bağışladı
Tepebaşı’nda 11 Öğrenci Hafızlık Belgesini Aldı, Harçlıklarını Gazze’ye Bağışladı
Anadolu Üniversitesi Öğrencileri TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan Ödüllerle Döndü
Anadolu Üniversitesi Öğrencileri TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan Ödüllerle Döndü
Tunus Eğitim Fuarı’nda Anadolu Üniversitesi’ne yoğun ilgi
Tunus Eğitim Fuarı’nda Anadolu Üniversitesi’ne yoğun ilgi
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Emeklilik Töreni Düzenlendi
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde Emeklilik Töreni Düzenlendi
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Yıldırım, Öğrencilerle Kariyer Söyleşisi Gerçekleştirdi
Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Yıldırım, Öğrencilerle Kariyer Söyleşisi Gerçekleştirdi
Mevsimlik Tarım İşçisi Ailelerin Çocuklarına Kesintisiz Eğitim Desteği Başladı
Mevsimlik Tarım İşçisi Ailelerin Çocuklarına Kesintisiz Eğitim Desteği Başladı
Anadolu Üniversitesi’nde “İçerik Üreticisi Nasıl Olunur?” Konuşuldu
Anadolu Üniversitesi’nde “İçerik Üreticisi Nasıl Olunur?” Konuşuldu
15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı Başvuru ve Atama Takvimi Belli Oldu
15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı Başvuru ve Atama Takvimi Belli Oldu
Anadolu Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü’nden İş Birliği Protokolü
Anadolu Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü’nden İş Birliği Protokolü
Eskişehir’in 75. Yıl Mahallesi’ne Yeni Anaokulu: Fuat Sezgin Anaokulu Açılıyor
Eskişehir’in 75. Yıl Mahallesi’ne Yeni Anaokulu: Fuat Sezgin Anaokulu Açılıyor
2025-2026 Ücretleri Ne Zaman Açıklanacak?
2025-2026 Ücretleri Ne Zaman Açıklanacak?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden Kazakistan’da Eğitim Köprüsü
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden Kazakistan’da Eğitim Köprüsü
Eskişehir AFAD’dan Okullarda Afet Farkındalık Etkinlikleri
Eskişehir AFAD’dan Okullarda Afet Farkındalık Etkinlikleri
ESOGÜ’de ’13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü’ Paneli
ESOGÜ’de ’13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü’ Paneli
Anadolu Üniversitesi 5. Türk-Arap Üniversiteleri Kongresi’nde uluslararası iş birliklerini güçlendirdi
Anadolu Üniversitesi 5. Türk-Arap Üniversiteleri Kongresi’nde uluslararası iş birliklerini güçlendirdi
ARİNKOM TTO’dan Araştırmacılara TÜBİTAK ve COST Bilgilendirmesi
ARİNKOM TTO’dan Araştırmacılara TÜBİTAK ve COST Bilgilendirmesi
Okullarda “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” Kapsamında Eş Zamanlı Tatbikatlar Yapıldı
Okullarda “Afetler ve Dayanıklılık Ayı” Kapsamında Eş Zamanlı Tatbikatlar Yapıldı
GSB Burs/Kredi Başvuruları Başladı: Son Gün 17 Ekim!
GSB Burs/Kredi Başvuruları Başladı: Son Gün 17 Ekim!
Okul Kıyafeti Uygulamasına Öğretmen ve Velilerden Yüksek Memnuniyet
Okul Kıyafeti Uygulamasına Öğretmen ve Velilerden Yüksek Memnuniyet
Emek Anadolu Lisesi İnşaatında Sona Yaklaşılıyor
Emek Anadolu Lisesi İnşaatında Sona Yaklaşılıyor
Sınav adaylarına hayat kurtaran tüyolar
Sınav adaylarına hayat kurtaran tüyolar
“Öğrenci Motivasyonu Arttırma Teknikleri” Semineri
“Öğrenci Motivasyonu Arttırma Teknikleri” Semineri
Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Mezunlarını Köln’de Uğurladı
Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Programları Mezunlarını Köln’de Uğurladı
Eskişehir’den eTwinning Başarısı: Dört Öğretmen Çalıştay’a Davet Edildi
Eskişehir’den eTwinning Başarısı: Dört Öğretmen Çalıştay’a Davet Edildi
Türkiye İnovasyon Haftası’nda Anadolu Üniversitesi’ne Yoğun İlgi
Türkiye İnovasyon Haftası’nda Anadolu Üniversitesi’ne Yoğun İlgi
ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Kermesi
ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Kermesi
ESTÜ’de Beş Akademisyen Profesörlük Beratlarını Aldı
ESTÜ’de Beş Akademisyen Profesörlük Beratlarını Aldı
Anadolu Üniversitesi Öğrencileri TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Finalde
Anadolu Üniversitesi Öğrencileri TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Finalde

Bunlar da ilginizi çekebilir