Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı
1 Şubat 2025 Cumartesi Okuma 24.418

Anadolu Üniversitesinin farklı kültürlere açılan kapısı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası mutfak kültürü konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştiriyor. Türk Mutfak Kültürü ve Uluslararası Mutfak Kültürü alanında çalışmalar yapan bölüm, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer almasını hedefliyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü bölümün öğrencilerine sunduğu olanaklardan bahsetti.

 “Öğrencilerimiz ile sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz”

Öğrencilerine her açıdan kapsamlı bir eğitim verebildiklerini belirten Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak yapmış olduğumuz çeşitli protokoller kapsamında öğrencilerimize Türkiye’deki belirli otellerde staj imkanları sağlayabiliyoruz. Bunun yanında Erasmus Staj ve Öğrenci Değişimi programları ile öğrencilerimizin hem eğitim hem de iş imkânları bakımından Çekya, Polonya, İspanya, Portekiz gibi ülkelerle iş birliklerimiz mevcut. Fakülte olarak her yıl düzenlediğimiz ‘Kariyer Günleri’ etkinliği ile de sektörde yer alan otuza yakın turizm paydaşımızı okulumuzda ağırlıyoruz. Bu kurumlar öğrencilerimize staj imkânı sağlıyorlar. Ayrıca fakülte olarak derslik ve uygulamalı dersler için mutfak ve laboratuvar imkanlarımızı öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Eksikliklerimizi tamamlamak ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için bu süreçte onlarla sürekli olarak iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz. Bu sayede çok daha hızlı ve etkin yol alabiliyoruz. Fakülte olarak öğrencilerimize sağlayacağımız imkanlarımızı sürekli geliştirmek ve yenilemek önceliğimiz oldu ve olmaya da devam ediyor.”

Ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz

Prof. Dr. Yüncü ayrıca, “Öğrencilerimizin fikirleri ve tavsiyeleri bizim için çok değerli” diyerek “Derslerimizde öğretim elemanları olarak öğrencilerimiz ile sürekli açık iletişimdeyiz. Bu sayede hem biz öğrencilerimize yeni bilgiler ve teknikler öğretiyoruz hem de onlar sayesinde bizler de gelişmeye, ders içeriklerimizi şekillendirmeye devam ediyoruz. Bölüm olarak öğrencilerimizin temellerinin sağlam olması için ders çeşitliliğimizi fazla tutmaya özen gösteriyoruz. Türk ve dünya mutfağı dersleri, içecek ve tatlı dersleri gibi birçok alanda öğrencilerimize bilgi ve teknik katmaya çalışıyoruz. Farklı alanlarda uzman kişileri öğrencilerimiz ile tanıştırarak onların tecrübelerinden ve tavsiyelerinden yararlanmalarını sağlıyoruz. Ders içeriklerimizin öğrencilerimize anlaşılır biçimde aktarılması için teorik ve uygulamalı derslerimizi işlerken öğrencilerimizin sürekli olarak işin içinde olmasına önem veriyor ve öğrencilerimizin tecrübe kazanmasını ön planda tutuyoruz.”  ifadelerini kullandı.

“Mutfak televizyonlarda yansıtıldığı gibi olmayabiliyor”

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü seçmek isteyen öğrencilerin buradaki işleyişi ve gösterilmesi gereken çabayı bilerek bu bölümü seçmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Yüncü öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Mutfak televizyonlarda farklı yansıtılabiliyor ve bazı öğrencilerimiz bu görüntülerin etkisi ile tercihlerini gerçekleştirip bölüme başladıklarında şaşırabiliyorlar. Öğrencilerimiz aldıkları teorik ve uygulamalı dersler ile gerçek eğitimi tecrübe ediyorlar. Bu sebeple gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin bölümün işleyişini araştırıp kendilerine uygunluğunu tartmalarını tavsiye ederim. Mutfak, çalışanların sürekli keskin aletlerle ve ateşle bir arada olduğu ve uzun saatler çalıştıkları bir ortam. Bunun için öğrencilerimiz tercihlerini yaparken mutfağın getirilerini düşünmeli ve işlerini severek yapabilmeleri için araştırmalarını gerçekleştirmeli.”

Gastronomi alanında Türkiye’de ve dünyada; bilimsel yönü gelişmiş, yenilikleri takip eden, belirli bir ekol çerçevesinde ve evrensel etik ilkelerine saygılı yetişen bireyleri ile Türk mutfağının geliştirilmesinde öncü ve yenilikler getiren tanınırlığı yüksek bir bölüm olmak Anadolu Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün temel amaçları arasında yer alıyor.

 



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Eğitim

Rektör Adıgüzel’e ESOGÜ Dekanlarından Ziyaret
Rektör Adıgüzel’e ESOGÜ Dekanlarından Ziyaret
Öğretmen Akademileri Kapsamında “Türk Mitolojisi” Söyleşisi Gerçekleştirildi
Öğretmen Akademileri Kapsamında “Türk Mitolojisi” Söyleşisi Gerçekleştirildi
 Lise ve Ortaokul Öğrencileri Erenköy Bağlar Camii’ni Ziyaret Etti
Lise ve Ortaokul Öğrencileri Erenköy Bağlar Camii’ni Ziyaret Etti
"Kelime Kelime Öğretmenim" konulu mektup yazma yarışmasının sonuçları açıklandı
"Kelime Kelime Öğretmenim" konulu mektup yazma yarışmasının sonuçları açıklandı
Şehit Soner Özübek İlkokulu’ndan Nasreddin Hoca Yarışması’nda Türkiye Birinciliği!
Şehit Soner Özübek İlkokulu’ndan Nasreddin Hoca Yarışması’nda Türkiye Birinciliği!
Pessinus: Eskişehir’de Yeniden Canlandırılan Antik Bir Kült Merkezi
Pessinus: Eskişehir’de Yeniden Canlandırılan Antik Bir Kült Merkezi
“Türk Ceza Adalet Sisteminde, 20. Yılında Denetimli Serbestlik” Konferansı
“Türk Ceza Adalet Sisteminde, 20. Yılında Denetimli Serbestlik” Konferansı
Anadolu Üniversitesi’nde “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Farkındalık Eğitimi”
Anadolu Üniversitesi’nde “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Farkındalık Eğitimi”
TİKA Kariyer – 2026 Kış Dönemi Staj Programı Başvuruları Başladı
TİKA Kariyer – 2026 Kış Dönemi Staj Programı Başvuruları Başladı
Yenilenebilir Enerji Eğitimi: "Enerjimiz Çocuklar İçin" Projesi Eskişehir’de Başladı
Yenilenebilir Enerji Eğitimi: "Enerjimiz Çocuklar İçin" Projesi Eskişehir’de Başladı
Eskişehir’in İlk ISO 9001 Belgeli İlkokulu: Dumlupınar İlkokulu
Eskişehir’in İlk ISO 9001 Belgeli İlkokulu: Dumlupınar İlkokulu
ESTÜ Hasan Polatkan Havalimanı’nda Başarılı Acil Durum Tatbikatı
ESTÜ Hasan Polatkan Havalimanı’nda Başarılı Acil Durum Tatbikatı
"Türkiye Yüzyılında Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Çalıştayı" Gerçekleştirildi
"Türkiye Yüzyılında Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Çalıştayı" Gerçekleştirildi
Anadolu Üniversitesi’nden Çevreye Dev Katkı
Anadolu Üniversitesi’nden Çevreye Dev Katkı
"Ben, Ailem ve Peygamberim" Kompozisyon Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
"Ben, Ailem ve Peygamberim" Kompozisyon Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
MEB’den Mesleki ve Teknik Öğrencilere Öykü Yarışması: "Mesleğim, Ailem ve Geleceğim"
MEB’den Mesleki ve Teknik Öğrencilere Öykü Yarışması: "Mesleğim, Ailem ve Geleceğim"
Anadolu’da “Yapay Zekâ ve Eğitim Konferansı” gerçekleştirildi
Anadolu’da “Yapay Zekâ ve Eğitim Konferansı” gerçekleştirildi
Yönetmen Emre Kavuk İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle buluştu
Yönetmen Emre Kavuk İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle buluştu
Anadolu Üniversitesi SBF’de Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet Semineri Düzenlendi
Anadolu Üniversitesi SBF’de Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet Semineri Düzenlendi
Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim Eğitimi Ziyareti
Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim Eğitimi Ziyareti
Anadolu Üniversitesi’nden Şam’a Açıköğretim Köprüsü
Anadolu Üniversitesi’nden Şam’a Açıköğretim Köprüsü
ESTÜ’ye “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” Belgesi
ESTÜ’ye “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” Belgesi
MEBİ’ye YKS Hazırlık Sürecini Destekleyecek "Hedef Temelli Destek Eğitimi Modülü" Eklendi
MEBİ’ye YKS Hazırlık Sürecini Destekleyecek "Hedef Temelli Destek Eğitimi Modülü" Eklendi
“Başöğretmen Atatürk, Modernleşme ve Hukuk” Konferansı Gerçekleştirildi
“Başöğretmen Atatürk, Modernleşme ve Hukuk” Konferansı Gerçekleştirildi
Prof. Dr. Nilgün Özdamar, "Yapay Zekâda Yükselen Kadın Liderler Programı"na Seçildi
Prof. Dr. Nilgün Özdamar, "Yapay Zekâda Yükselen Kadın Liderler Programı"na Seçildi
24 Kasım Öğretmenler Günü Eskişehir’de Coşkulu Törenle Kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü Eskişehir’de Coşkulu Törenle Kutlandı
EMYO’da “Mutfakta Bilim Var!” Atölyesi
EMYO’da “Mutfakta Bilim Var!” Atölyesi
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı
Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı
Ani Ören Yeri: Anadolu’ya Açılan Kapı ve Türk-İslam Tarihinin Önemi Konuşuldu
Ani Ören Yeri: Anadolu’ya Açılan Kapı ve Türk-İslam Tarihinin Önemi Konuşuldu
Anadolu Üniversitesi, ShanghaiRanking Küresel Akademik Alan Sıralaması’nda Başarılı
Anadolu Üniversitesi, ShanghaiRanking Küresel Akademik Alan Sıralaması’nda Başarılı
Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliği düzenlendi
Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliği düzenlendi
Radyo A’da Dijital Dünyanın Çocuklar İçin Yarattığı Siber Riskler Ele Alındı
Radyo A’da Dijital Dünyanın Çocuklar İçin Yarattığı Siber Riskler Ele Alındı
Bakan Tekin, CNN Türk Canlı Yayınında Eğitim Gündemini Değerlendirdi
Bakan Tekin, CNN Türk Canlı Yayınında Eğitim Gündemini Değerlendirdi
Erdoğan butona bastı, 15 bin öğretmen atandı! ’Çifte mutluluk yaşıyoruz’
Erdoğan butona bastı, 15 bin öğretmen atandı! ’Çifte mutluluk yaşıyoruz’
Anadolu Üniversitesi’nden KKTC’de Eğitimde Büyük Atılım
Anadolu Üniversitesi’nden KKTC’de Eğitimde Büyük Atılım
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Kur’an Kurslarına "Psikoeğitim Atölyeleri Projesi"
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Kur’an Kurslarına "Psikoeğitim Atölyeleri Projesi"
"Öz Şefkatli Ebeveynlik Atölyesi" ile Velilerin Kişisel Farkındalığı Güçlendirildi
"Öz Şefkatli Ebeveynlik Atölyesi" ile Velilerin Kişisel Farkındalığı Güçlendirildi
24 Kasım Öğretmenler Günü "Hatıran Yeter" Temasıyla Kutlanacak
24 Kasım Öğretmenler Günü "Hatıran Yeter" Temasıyla Kutlanacak
Obeziteyle Mücadele Ailede Başlar: Anadolu Üniversitesi’nde Kapsamlı Konferans
Obeziteyle Mücadele Ailede Başlar: Anadolu Üniversitesi’nde Kapsamlı Konferans
ANAKARİYER’de "Go Oyunu ve Kariyer Stratejisi: Tahtadan Hayata" Etkinliği
ANAKARİYER’de "Go Oyunu ve Kariyer Stratejisi: Tahtadan Hayata" Etkinliği
Anadolu Üniversitesi’nde "Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 36. Yılı" Değerlendirildi
Anadolu Üniversitesi’nde "Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 36. Yılı" Değerlendirildi
YÖK’ten Uluslararası Öğrencilere Müjde
YÖK’ten Uluslararası Öğrencilere Müjde

Bunlar da ilginizi çekebilir