Erhan Erden SEyitgazi Belediye Başkan Adayı


Tepebaşı Belediyesinin 100. yıl hediyesi Medusa’lı Anıt Açıldı

Tepebaşı Belediyesinin 100. yıl hediyesi Medusa’lı Anıt Açıldı
Tepebaşı Belediyesinin 100. yıl hediyesi Medusa’lı Anıt Açıldı
30 Ekim 2023 Pazartesi Okuma 1.851

Tepebaşı Belediyesi, Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda yapılan bir esere başlangıçta “100. Yıl Cumhuriyet Anıtı” adını verip açılış töreni düzenledi. Anıta ne isim verileceği halk tarafından belirlenecek olan eser açılış töreninde de isimsiz bırakıldı.

Tepebaşı Belediyesi’nin başlangıçta ‘’100. Yıl Cumhuriyet Anıtı’’ adını verdiği, daha sonra ise anıtın isminin halk tarafından belirleneceğini duyurduğu eserin açılış töreni Cumhuriyetin 100.yılında ‘isimsiz’ bir şekilde gerçekleşti.

AÇILIŞ KONUŞMASINDA ANITIN İSMİ BELİRSİZ KALDI

Başkan Ataç, anıtın yapılışını hikayesini anlattı. Ataç, “Eskişehir’imize büyük kurtarıcımıza cumhuriyetimize ne yapsak kafi gelmez. Ama bu anıtla yüreğimize su serpildi. Biz daha nice nice yüzyıllara ışık tutalım bizden sonra gelecek torunlarımızda bu konuda hassas olsunlar. Cumhuriyeti ve Mustafa kemal Atatürk’ü anlayabilsinler. Eskişehir gerçekten farklı bir yer. Türkiye Eskişehir olsun” dedi.

Açılışta konuşan CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve Eskişehir Cumhuriyet Güç Birliği adına konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Cihan Taşar, tüm Eskişehirlilerin Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, anıtta emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

İsmini Eskişehirliler belirleyecek

Öte yandan açılışı gerçekleştirilen anıtın ismini ise Eskişehirliler belirleyecek. Eskişehir’in simgelerinden biri olacak anıt için isim önerisinde bulunmak isteyen Eskişehirliler, 5 Kasım tarihine kadar “anit@tepebasi.bel.tr” mail adresine veya belediyenin sosyal medya hesaplarına önerilerini gönderebilecek.



Gönderen: journal



YORUM YAZ
Bu habere yorumlar

Güncel